Preskočite na glavni sadržaj

Nagrade Hrvatskog slova Dizdaru, Majdaku i Glavurtiću

Nagrada Hrvatskoga slova 'Ljubica Štefan' za najbolji historiografski rad u 2011. uručena je 28. travnja o.g. povjesničaru Zdravku Dizdaru, a nagrada 'Dubravko Horvatić' za prozu književniku Zvonimiru Majdaku te za poeziju pjesniku Miri Glavurtiću. 
vrijeme: 28.04.2012.
mjesto: Zagreb
url: http://www.hkz.hr/

Druga nagrada za prozu pripala je Željku Fundi, a treća književniku iz BiH Mati Nediću. Drugu nagradu za poeziju dobio je pjesnik Daniel Načinović, a treću Tomislav Kovačević.
 
Ravnatelj Hrvatskoga slova Stjepan Šešelj rekao je kako nagrada Ljubica Štefan ide u prave ruke, jer je povjesničar Zdravko Dizdar svojim višegodišnjim istraživanjem pridonio otkrivanju istine o stradanju Hrvata u projektima velikosrpske politike.
 
U obrazloženjima za književne nagrade prosudbeno povjerenstvo je ocijenilo kako su nagrađeni književnici svojim djelima tematski, stilski i izričajno unijeli novosti u hrvatsku književnost.
 
Hrvatska kulturna zaklada i tjednik za kulturu Hrvatsko slovo nagradu "Ljubica Štefan" dodjeljuju za društveno i stručno osobito vrijedna znanstvena i publicistička djela nastala istraživanjem arhivske građe i dokumentima potkrijepljenih otkrića, a koja su objelodanjena u hrvatskim ili svjetskom časopisima, listovima, zbornicima, knjigama ili sličnim publikacijama.
 
Nagradu za hrvatsku poeziju i prozu "Dubravko Horvatić" Hrvatsko slovo dodjeljuje od 2005. Ta se hrvatska književna nagrada dodjeljuje za poeziju i prozu objavljenu u prethodnoj godini, od 1. siječnja do 31 prosinca, u rubrikama Hrvatska poezija i Hrvatska proza tjednika za kulturu Hrvatsko slovo. (Hina)