Preskočite na glavni sadržaj

Salon fotografije Vinkovci 2012.

Dodjelom nagrada i priznanja, u vinkovačkoj Galeriji fotografije 'Meraja' u petak, 13. travnja, otvorena je natječajna nacionalna izložba fotografija, Salon fotografije Vinkovci 2012. Na izložbi su izložene 92 fotografije 66 autora koje je, od pristiglih na natječaj, odabrao ovogodišnji selektor vinkovačkog salona Stanko Herceg.
vrijeme: 13.04.2012.
mjesto: Pristina (Kosovo), Sarajevo (Bosnia and Herzegovina)
url: http://www.qendra.org/?id=4&n=47
Grand prix salona dodijeljen je zagrebačkoj fotografkinji Vesni Đukić za fotografiju 'Laste, odletjele su jučer'.

U kategoriji kolekcija fotografija, najuspješnijom proglašena je kolekcija 'Artusi I-IV', autorice Ive Lulić iz Zagreba, dok je najuspješnijom fotografijom ocjenjena fotografija '15 likova' Damira Borčića iz Splita.

Predsjednik Foto kluba Vinkovci, koji je organizator vinkovačkog Salona fotografije Gordan Panić, istaknuo je u govoru kako se Salon fotografije u Vinkovcima održava već 13 godina, te je postao prepoznatljiv diljem Hrvatske o čemu svjedoči i velik broj fotografa i fotografija prijavljenih za ovogodišnji salon.

Salon je otvorenim proglasio zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Tomislav Šarić. Salon fotografije Vinkovci 2012., koji posjetitelji mogu pogledati tijekom travnja, prati i katalog u kojem su objavljene sve fotografije pristigle na natječaj.
(Hina)