Preskočite na glavni sadržaj

Izložba u spomen na Ivicu Vidovića

Izložba kazališnih fotografija Ivice Vidovića otvara se u ponedjeljak, 16. travnja, u novootvorenom prostoru Teatra Rugatino i MMC Interkulture u Tomašićevoj 4. Izložba pod naslovom 'Sjećanje na Ivicu - godinu dana poslije' upriličena je u povodu prve godišnjice glumčeve smrti, a bit će izložene fotografije iz predstava u svim razdobljima njegove karijere.
vrijeme: 16.04.2012. 18,00
mjesto: Zagreb; MMC Interkultura, Tomašićeva 4
url: http://www.rugantino.hr
Posjetitelji će tako imati prigodu pogledati fotografije iz predstava 'Kaspar', 'Rosencrantz & Guildenstern su mrtvi', 'Gospodar sjena', 'Ribarske svađe', 'Ay, Carmela', 'Trg heroja', 'U sjeni Green Hilla', 'Play Becket' i drugih.

Organizatori najavljuju da će se postav izložbe povremeno nadopunjavati i mijenjati a osim izloženih fotografija na velikom ekranu će se prikazati više od tisuću fotografija koje nisu mogle biti izložene.

Uz fotografije moći će se poslušati izbor audio snimki iz Vidovićevih najzanimljivijih predstava.

'Svake subote tijekom svibnja i lipnja puštat će se filmovi i serije koje su dio našeg kolektivnog sjećanja, a kojih ne bi bilo bez Ivice', ističu organizatori u najavi izložbe.

Kazališni i filmski glumac Ivica Vidović rođen je 10. svibnja 1939. u Beogradu. Diplomirao je 1963. godine na Kazališnoj akademiji u Zagrebu, a prvi angažman imao je u zagrebačkom HNK. Bio je član i drugih kazališta kao što su Gavella, Teatar ITD i splitski HNK. U početku karijere isticao se u modernom repertoaru, za što je višestruko nagrađivan kao jedan od najistaknutijih glumaca koji su se pojavili na prijelazu u '70. godine prošloga stoljeća. Široj publici poznat je po ulogama Tončija Servantesa u seriji 'Naše malo misto' i Očalinka u 'Velom mistu'. Godine 1998., zajedno sa suprugom Gordanom Gadžić, osnovao je Kazališnu družinu Teatar Rugantino u kojoj je bio aktivan sve do smrti 18. travnja 2011.
(Hina)