Preskočite na glavni sadržaj

50. izvedba predstave 'Ružno pače'

Predstava 'Ružno pače' Ivora Martinića, prema motivima Hansa C. Andersena, u režiji Roberta Waltla, izvest će se po 50. put, u četvrtak, 12. travnja, u 13 sati, u Zagrebačkom kazalištu mladih. 'Ružno pače' je svoju premijernu izvedbu imalo 8. svibnja 2011.
vrijeme: 12.04.2012. 13 h
mjesto: Zagreb; Zagrebačko kazalište mladih, Teslina 7
url: http://www.zekaem.hr/

Priča o neprihvaćenom pačetu kojeg zbog njegovog drugačijeg izgleda izbjegavaju vlastita braća, susjedi, cijelo pačje naselje, pa i vlastita majka, pretvara se u mukotrpnu potragu za identitetom. Kad napusti dom, pače kreće u svijet gdje ga ismijavaju gusani, napadaju lovci, psi, mačak i kokoš, pokušavaju ga usvojiti seljaci, sve dok na kraju ne ugleda prekrasne labudove i uvjeri se da pripada baš njihovom jatu. Mladi i uspješni dramski pisac Ivor Martinić prema Andersenovim motivima napisao je novi dramski tekst u kojem vjerno prati original i približava ga suvremenom gledatelju. Robert Waltl najnagrađivaniji je redatelj predstava za mladu publiku u Hrvatskoj i Sloveniji, a osobito je predan tumač bajki Ivane Brlić Mažuranić i Hansa Christiana Andersena.

Songove je napisala Olja Savičević Ivančević, a uglazbio ih je Mitja Vrhovnik Smrekar. Autori scenografije su Ben Cain i Tina Gverović, kostima Ana Savić Gecan, a koreografkinja je Natalija Manojlović.

U predstavi glume: Vedran Živolić, Nina Violić, Ksenija Marinković, Pjer Meničanin, Kristijan Ugrina, Barbara Prpić, Lucija Šerbedžija, Goran Bogdan, Petar Leventić i Tomislav Kvartuč.

Na posljednjem, 14.susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJ 2011., 'Ružno pače' je osvojilo brojne nagrade: za najbolju predstavu u cijelini, za najbolju kostimografiju, za najbolju scenografiju, za scensku glazbu te je Nina Violić osvojila nagradu za glumačko ostvarenje za žensku ulogu Mame patke. ZKM