Preskočite na glavni sadržaj

EDU&TD: Radionica glasa i pjevanja

Od 27. do 30. ožujka, u prostoru Teatra &TD, održavat će se radionica glasa i pjevanja 'Glas kao tijelo, tekst kao glazba', pod vodstvom Irene Tomažin. Prijave se primaju do 24. ožujka 2012.
vrijeme: 27.03.2012.
prijava: 24.03.2012
mjesto: Germany
url: http://www.sabadzic.net.amis.hr/

O radionici:

Radit ćemo na glasu kroz tijelo – tijelo je instrument glasa, tijelo rezonira kad pjevamo i tijelo nosi glas. Putem fizičkih vježbi, odnosno povezivanjem s vlastitim tijelom i kretanjem, također dolazimo i do svog  glasa – promatrat ćemo i slušati kako glas može biti produžetak i nastavak fizičke akcije. Vježbama disanja i opuštanja tijela, možemo rezonirati glasom i otvarajući se slušanju, možemo otkriti vlastite ritmove i melodije koje organski nosimo. Eksperimentiranje glasom može nas dovesti do različitih lica i priča koje svaki glas ima.

S druge strane, imajući tekst i radeći s njim kao s kompozicijom, možemo ga utjeloviti i postići da ga pjevamo ili ga samo govoriti prostoru, šaljući ga u prostor da rezonira. Pristupajući mu kao glazbi, možemo postići različite interpretacije teksta.

I na kraju pjevanje – radit ćemo na starim pjesmama, učiti ih i pjevati ih jednostavno, najjednostavnije, te kroz njih učiti o pjevanju i jednostavnoj ljepoti pjevanja.

Voditeljica je Irena Tomažin - plesačica, koreografkinja, pjevačica i autorica. Surađivala je s mnogim koreografima i kazališnim redateljima u Sloveniji i inozemstvu. Dobitnica je stipendije Dance Web-a u Beču 2004. te nagrade - 2009. na Gibanici za koreografkinju koja najviše obećava i 2006. nagrade Zlatna ptica Liberalne akademije u kategoriji scenskih  umjetnosti za predstave glasa i tijela Caprice i Caprice (re)lapsed). Trenutno je na postdiplomskom studiju filozofije na Sveučilištu u  Ljubljani s mentorom Mladenom Dolarom.

Za radionicu ponesite ugodnu odjeću u kojoj se možete slobodno kretati  i rastezati, tople čarape i bocu vode. Također, pripremite kratak tekst  – može biti kazališni tekst ili neki drugi koji vas zanima i na kojem  želite raditi, uglavnom da je izvadak neke veće cjeline

Radionica je namijenjena studentima i profesionalnim umjetnicima, odnosno svima onima kojima je u središtu zanimanja izvedba i izražajne  mogućnosti izvođača, bio on/a muzičar/ka, kazalištarac/ka, vizualac/ka,  performer/ica ili glasovni/a entuzijast/kinja. Participacija 300kn/250kn studenti.

Prijave s vašim životopisom, kratkim motivacijskim pismom i kontaktima primaju se na edukultura.sc@gmail.com do 24. ožujka 2012.

Radionica se realizira u sklopu projekta Edukultura SC Kulture promjene Studentskog centra, uz potporu Ministarstva kulture RH i Ureda za kulturu, obrazovanje i šport Grada Zagreba.

Studentski centar / Kultura promjene