Preskočite na glavni sadržaj

Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš'

Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš'
Lutkarska predstava 'Pekara Mišmaš' Svetlane Makarovič, u režiji Roberta Waltla te u koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih, Novog kazališta i Mini teatra iz  Ljubljane, premijerno će biti izvedena 18. ožujka, u 11 sati, na pozornici M. Polanec.
vrijeme: 18.03.2012. 11 h
mjesto: Belgrade, Serbia
url: http://www.atelje212.rs/

Znate li kako dobri pekar Mišmaš peče kruh?

Najpoznatija slovenska pjesnikinja Svetlana Makarovič napisala je prije tri desetljeća danas već klasičnu priču u kojoj otkriva tajni svijet pekare koja je po svojim pecivima poznata u cijeloj okolici. Priča je to o dobroti skromnoga pekara Mišmaša koji siromašnima i djeci besplatno daje kruh. Priča je to o zlobnoj mlinarici koja na svaki način hoće saznati kako to Mišmaš uspije ispeći tako dobar kruh. Priča je to o ubogom mačku kojeg zlobna gazdarica iskorištava tako da na kraju odluči ostati s Mišmašom. I na kraju - priča je to o začaranim miševima koji noću rade u pekari.

Robert Waltl najnagrađivaniji je redatelj predstava za mladu publiku u Hrvatskoj i Sloveniji. U Zagrebačkom kazalištu mladih postavio je 2005. godine 'Malu sirenu' te je u svibnju 2011. godine uprizorio Martinićevo 'Ružno pače' prema motivima H.C. Andersena. Njegove predstave odlikuje glazbeno-plesna dramaturgija, dinamičan ritam i vizualna raskoš.

U 'Pekari Mišmaš' glume: Senka Bulić, Vedran Živolić i Stipe Kostanić, dramaturg je Ivica Buljan, lutke i scenu izradio je Robert Smolik, a koreografkinja je Natalija Manojlović.

Predstava je nastala u okviru međunarodnog europskoga projekta Lutkarska nomadska akademija 2 (Puppet Nomad Academy 2), kojeg sufinancira Europska komisija, program Kultura (2007.–2013.).

Ostale izvedbe predstave su na programu 21. i 22. ožujka, u 11 sati te 5. i 6. travnja u 10 sati. ZKM

Fotografija: Miha Fras