Preskočite na glavni sadržaj

'Pinkleci' slave rođendan u DK Dubrava

Kazališna družina 'Pinklec' iz Čakovca ove godine slavi 25 godina svoga postojanja. Povodom tog jubileja odlučili su pred zagrebačkom publikom izvesti svoju najnoviju predstavu za tinejdžere 'Klupica'. 'Klupica' će gostovati 8. ožujka, u 20 sati, u Dječjem kazalištu Dubrava. Proslava će započeti u 19 sati izložbom Motivi iz kazališnog života KD Pinklec, u foajeu Dječjeg kazališta Dubrava.
vrijeme: 08.03.2012. 20 h
mjesto: Rome, Italy
url: http://www.operaroma.it/

Redatelj predstave je Mario Kovač, predstava je rađena po tekstu Jelene Kovačić, a glazbu potpisuje Igor Baksa. U predstavi igraju: Karolina Horvat, Maja Kovač, Davor Doklea, Mario Jakšić, Matija Kezele i Igor Baksa.

O predstavi: 13.7. sasvim je običan datum. Večer je topla, ljeto je već odavno počelo. Ivana zove Franku, Franka zove Filipa, Filip zove Marka i Krešu. Netko će pozvati i Davora. Zajedno su već godinama. Sastat će se na klupici, skupit će lovu i kupiti alkohola. Više nego što mogu popiti. I onda će nazdraviti, puno puta će nazdraviti. Za ono što je bilo i ono što tek dolazi. Srednja škola je iza njih i sada su odrasli ljudi. Tako su im rekli. Iako ih možda nisu baš dobro pripremili za ono što dolazi. Ali oni će nazdraviti i za nespremnost i za strah i za budućnost. Iako im budućnost ne izgleda obećavajuće. Bit će to večer za pamćenje, možda čak i ljeto za pamćenje, nakon kojeg više ništa neće biti kao prije. Neki će otići, neki će ostati, neki se više nikada neće vratiti. Jednog dana možda će se sjećati samo klupice, a svoje priče neće moći ispričati bez priče o satima provedenim u gradskom parku, pod vedrim nebom na toj klupici u koju su upisali svoje tinejdžerske povijesti.

O KD Pinklec: Kazališna družina 'Pinklec' kazalište je za djecu i mlade koje djeluje pri Centru za kulturu Čakovec. Osnivač i umjetnički je ravnatelj kazališta Romano Bogdan, a kazalište djeluje od 1987. godine. Kazališna družina Pinklec nudi kazališne predstave namijenjene djeci i mladima do 18 godina, a nastoji progovoriti o svemu: svakodnevnim temama iz života, ali i o bajkovitome i mitološkom svijetu koji je današnjoj djeci toliko potreban kako bi u kazališnoj estetici pronašli svoj smireni kutak djetinjstva. Komunicirajući s predstavom, doživljavajući je, djeca oblikuju svoju kreativnost i maštu, sporazumijevaju se međusobno, generacijski, i s odraslima. Kazališna družina Pinklec članica je strukovnih udruga profesionalnih kazališta: UNIMA (Svjetsko udruženje lutkara i lutkarskih kazališta), ASSITEJ (Svjetsko udruženje profesionalnih kazališta za djecu i mlade).Kazališna družina Pinklec dobila je status profesionalne kazališne družine 24. 12. 2006. godine i kao takva upisana je u Očevidnik profesionalnih kazališta pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske.

Cijena ulaznice na dan predstave je 35 kuna, za 30 kuna možete je nabaviti u tajništvu Dječjeg kazališta Dubrava, a 25 kuna je za organizirane posjete. Sve informacije možete dobiti na www.kazalistedubrava.hr ili na telefon 01/2050-043, 01/2050-038.