Preskočite na glavni sadržaj

Riječko Art-kino u znaku godišnjica Antonionija i Dickensa

Riječko Art-kino Croatia obilježit će u ožujku 100. godišnjicu rođenja talijanskog redatelja Michelangela Antonionija te 200. godišnjicu rođenja književnika Charlesa Dickensa prikazivanjem filmova snimljenim po njegovim djelima, priopćeno je iz ovog kina.
vrijeme: 01.03.2012.
mjesto: EU
url: http://www.msu.hr/

Art-kino će prikazati Antonionijeve filmove 'Noć', 'Pomračenje' i 'Crvena pustinja'.

Na Dickensovo stvaralaštvo kino će podsjetiti s tri ekranizacije 'Olivera Twista': Davida Franka Loyda iz 1922. godine, Davida Leana iz 1948. i Carola Reeda iz 1968. Prikazat će se još i 'Božićna priča', 'Priča o dva grada', 'Posmrtni spisi Pickwickowa kluba' i 'Velika očekivanja'.

Na početku ožujka na programu kina je ciklus u sjećanje na Kena Russella, preminulog krajem prošle godine. Na rasporedu su filmovi 'Demoni', 'Divlji mesija' i rock-mjuzikl 'Tommy'.

Riječki dio Festivala dokumentarnog rock filma (DORF), koji se održava i u Vinkovcima, počinje 15. ožujka.

Novi suvremeni filmovi u programu Art-kina tijekom ožujka su višestruko nagrađivani 'Tiranosaur' Paddyja Cosidinea, srpski film Dejana Zečevića 'Neprijatelj', 'Torinski konj' Bele Tarra i 'Posljednji cirkus' Alexa de la Iglesije.

Premijerno će se prikazati dokumentarni film redateljice Danice Mračević Jurišić 'Čitanje grada' inspiriran uglednom riječkom povjesničarkom umjetnosti Radmilom Matejčić, koja se bavila riječkom arhitektonskom i arheološkom baštinom. (Hina)