Preskočite na glavni sadržaj

Iz glazbene radionice Bože Potočnika

Tamburaški orkestar HRT-a i maestro Siniša Leopold priređuju svečani koncert u čast majstora tamburaške glazbe – Bože Potočnika, u nedjelju, 26. veljače, u Studiju Zvonimir Bajsić, na HRT-u, s početkom u 20 sati. Ulaz na koncert je slobodan, uz prethodnu najavu, a izravni prijenos moći će se pratiti na 1. programu Hrvatskoga radija.
vrijeme: 26.02.2012. u 20 sati
mjesto: Split, Croatia
url: http://www.webknjizara.hr

Osamdeseta životna obljetnica skladatelja, dirigenta, pedagoga i virtuoza niza žičanih glazbala Bože Potočnika sjajna je prigoda za podsjećanje na njegov izuzetan doprinos hrvatskom glazbenom životu.
 
Djelovanje u ansamblu Lado, utemeljenje i dugogodišnji rad u Redakciji narodne glazbe i običaja na Televiziji Zagreb, dirigiranje Tamburaškim orkestrom HRT-a, niz skladbi od kojih je u fonoteci Hrvatskog radija arhivirano gotovo 200, uz više od 600 obrada te promicanje hrvatskog narodnog stvaralaštva u svijetu – samo su neka od područja u kojima je maestro Potočnik ostavio neizbrisiv trag i stvorio trajne vrijednosti.
 
Dio bogatog skladateljskog opusa Bože Potočnika – svima poznate Neka uđu svirači, Dohvati crvenu trešnju, Malo Međimurje, Podravski čardaš i neke nove skladbe - uz Tamburaše u Studiju Bajsić predstavit će maestrovi dugogodišnji suradnici, članice vokalnih sastava Ladarice i Trešnjevka, a biti će to prigoda da na dirigentskom mjestu vidimo i samog slavljenika! (HRT)
 
Ulaz je slobodan, uz najavu na telefon 060 506 606.