Preskočite na glavni sadržaj

8. Culture Shock Festival

Ovogodišnje izdanje međunarodnog kulturno-obrazovnog festivala u Križevcima otvorit će Marko Marković svojim performansom 'Transfer', kojeg će izvesti na Strossmayerovom trgu točno u podne, u subotu, 25. veljače. Nakon performansa će kompletan dvomjesečni festivalski program premijerno predstaviti umjetnička direktorica Sonja Mrnjavčić te glasnogovornik festivala Admir Sinani.
vrijeme: 25.02.2012.
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://www.c-shock.org/2012/

Marko Marković izvest će šokantni performans u kojem polaže zakletvu Europskoj uniji! Rođeni Osječanin, član Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Splitu, dobitnik Prve i jedine godišnje Nagrade za mlade umjetnike u Hrvatskoj 'Radoslav Putar', poznat je po svojim kontroverznim performansima u kojima su ga posjetitelji gađali iglama i u kojima je pio svoju krv na slamčicu i s tanjura jeo svoje tkivo.

Križevačke neprofitne udruge P.O.I.N.T. i K.V.A.R.K. ponosno predstavljaju ovaj jedinstveni hibrid obrazovanja, suvremene umjetnosti, glazbene, likovne i druge kulture te društvenih događanja, koji osmu godinu zaredom u Križevce dovodi kvalitetne i aktualne izvođače, predavače i izlagače iz Hrvatske i regije. Trideset događaja u dvostruko više dana dovest će u ovaj gradić podno Kalnika na desetine sudionika i na stotine posjetitelja, kako bi uživali - ne u jednom mjesecu kulturnog šokiranja, već u dva, vječnim krizama i recesijama unatoč!

Istu, prvu glazbenu večer prvog festivalskog vikenda, otvorit će DJ Haris Pilton iz Slovenije, pionir gipsy junglea i drum'n'bassa, vrhunskim plesnjakom u križevačkom Klubu kulture kroz jedinstven spoj gipsy brass glazbe pomiješane s urbanim beatovima u fuziji s reggae, dub, dancehall, ska & surf glazbom. Glazbu mu opisuju kao soundtrack za futuristički balkanski Pulp Fiction koji provjereno diže ruke u zrak! Nakon performansa i slušaonice prvog dana, već idući četvrtak kreću šokantne filmske projekcije, zatim koncerti, radionice, izložbe, još slušaonica, tribine i predstave.

Međunarodni kulturno-obrazovni Culture Shock Festival ove godine podržavaju Open Society Institute, Ministarstvo kulture, Grad Križevci i Koprivničko-križevačka županija, dok godišnji rad samog Kluba kulture podržavaju i Ministarstvo socijalne politike i mladih, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva te Fondacija CNF-CEE.

Izvor: C-Shock