Preskočite na glavni sadržaj

Rijeka: muzej Domovinskog rata do sredine 2013.

U dijelu riječkoga Pomorskoga i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja do sredine sljedeće godine trebao bi se otvoriti muzejski postav o Domovinskom ratu, najavljeno je 20. veljače, na konferenciji za novinare u Primorsko-goranskoj županiji.
vrijeme: 20.02.2012.
mjesto: Rijeka
Županijska pročelnica za kulturu Jasna Blažević rekla je da će se u prvoj fazi urediti oko 100 četvornih metara, što bi se poslije trebalo proširiti. Građa za muzej Domovinskog rata se prikuplja, a konačni odabir provest će se uz potporu udruga branitelja početkom sljedeće godine.

Obnašatelj dužnosti župana Vidoje Vujić najavio je da će se sjednice Županijske skupštine održavati u županijskoj ustanovi Pomorskoga i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, što će županiju, rekao je, stajati manje nego najam dvorane koji se dosad plaćao tvrtki Transadriji.

Na konferenciji je rečeno i da je za rad triju županijskih kulturnih ustanova - Pomorskoga i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, Prirodoslovnog muzeja i ustanove 'Ivan Matetić Ronjgov' ove godine osigurano 9,3 milijuna kuna te da su svi županijski domovi za starije osobe prošle godine poslovali pozitivno.
(Hina)