Preskočite na glavni sadržaj

Izvedba predstave 'Pacijent doktora Freuda' u Vukovaru

Teatar Gavran gostuje s predstavom 'Pacijent doktora Freuda' u Hrvatskom domu Vukovar u srijedu, 22. veljače, u 20 sati. Autor teksta je Miro Gavran, a redatelj predstave je Robert Raponja.
vrijeme: 22.02.2012. 20 h
mjesto: Vukovar; Hrvatski dom Vukovar, J. J. Strossmayera 20
url: http://www.nineteen74.com/magazine/Volume10.html

'Pacijent doktora Freuda' je svojevrsna groteska koja tematizira susret Adolfa Hitlera i njegove zaručnice Christine sa slavnim psihoanalitičarom Sigmundom Freudom. Mladi Adolf uspije nagovoriti svoju djevojku da zatraže od psihijatra stručnu pomoć kako bi im pomogao razriješiti probleme u seksualnoj komunikaciji. Tridesetogodišnji Hitler, na Freudovu kauču, razotkrit će ponore svoje psihe i frustracija, koje će ga dvadesetak godina potom usmjeriti prema najvećem ratu u povijesti. Sva tri karaktera uvjerljivo su oslikana, što glumcima pruža velike interpretativne mogućnosti.

Mladi talentirani glumci s puno energije i humora poigravaju se temom seksualnosti dovodeći u pitanje stereotipe koji se vezuju uz glasovita povijesna lica.

glume: Peđa Gvozdić, Jakov Gavran, Ana-Marija Percaić, Katarina Baban
scenografija i kostimografija: Jasmina Pacek
izbor glazbe: Peđa Gvozdić
oblikovatelji svjetla: Mario Vnučec i Robert Pavlić
šminka: Ružica Miler i Zdenka Mihelj

Ulaznice po cijeni 35 kn parter i 25 kn balkon prodaju se na blagajni Hrvatskog doma radnim danom od 10 do 13 sati i dva sata prije predstave. Tel. blagajne  032/450-679.