Preskočite na glavni sadržaj

Vid Balog: 'Hrvatska bajoslovlja' - predstavljanje

U ponedjeljak, 20. veljače, u 19 sati, u Središnjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica, održat će se predstavljanje knjige Vida Baloga 'Hrvatska bajoslovlja' (AGM, 2011.). Od samog autora saznajte više o starim vjerovanjima i običajima, o bićima dobrote i bićima straha...
vrijeme: 20.02.2012. u 19 sati
mjesto: Croatia
url: http://www.saferinternet.org/

'Opsežan rukopis s naslovom “Hrvatska bajoslovlja” ponajprije svjedoči o neočekivano živim i brojnim predodžbama o mitskim i nadnaravnim bićima Vidova zavičaja… Prema Vidovim svjedočenjima i zapisima kazivanja njegovih vršnjaka, taj čudesni svijet ne pripada samo prošlosti: potrebno je samo zagrebati po sjećanjima da bi uskrsnuo kao dio baštine naših suvremenika srednjih godina, najrazličitijih obrazovanja i profesija…' zapisala je dr. Zorica Vitez u recenziji knjige Vida Baloga Hrvatska bajoslovlja koja kao Posebno izdanje izlazi s originalnim ilustracijama južnoameričkog umjetnika Patricia Agüera Mariña.

Glumac i pjevač Vid Balog (1972., Koprivnica) klasičnu gimnaziju i Katolički bogoslovni fakultet pohađao je u Zagrebu. Magistrirao na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, trenutno je doktorant na studiju Kulturne antropologije Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Opširnije