Preskočite na glavni sadržaj

HTV 3 bit će specijaliziran za kulturu, znanost i obrazovanje

Hrvatska radio-televizija i sedam nacionalnih institucija i udruga koje djeluju na području obrazovanja, kulture, znanosti i umjetnosti 10. veljače su u HRT-ovu domu potpisale pismo namjere o suradnji u osmišljavanju programa i stvaranju programskih sadržaja u sklopu novog specijaliziranog kanala HTV 3. 
vrijeme: 10.02.2012.
mjesto: Croatia
url: http://www.hrmud.hr/
 
U osmišljavanju sadržaja za novi kanal, koji prema privremenome ugovoru s Vladom HRT treba pokrenuti tijekom 2012. godine, s javnim servisom surađivat će Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Sveučilište u Zagrebu, Matica Hrvatska, Društvo hrvatskih književnika, Institut hrvatske glazbe, Koordinacija za medije Hrvatskog društva producenta i Društvo hrvatskih filmskih redatelja.

'Danas svjedočimo kreiranju jednog novog proizvoda Hrvatske radio-televizije, a to je Treći program HTV-a, koji će biti specijaliziran za kulturu, znanost i obrazovanje. Sada smo u poziciji da predlažemo novi ugovor između Vlade RH i HRT-a i želja kuće je da hrvatskoj javnosti damo jedan program koji će apsolutno zadovoljiti onu javnu funkciju koju HRT ima. Na novom kanalu predstavit ćemo ono najbolje što imamo, otvarat ćemo i teme kako razvijati hrvatsko društvo i mislim da ćemo u sinergiji svih institucija koje su danas ovdje okupljene dobiti jedan vrlo kvalitetan proizvod', rekao je predsjednik Uprave HRT-a Josip Popovac uoči potpisivanja pisma namjere.

Vijest u cijelosti prošitajte na web stranici HRT-a.