Preskočite na glavni sadržaj

186. Samoborski fašnik (11.-21.2.2012)

Za Samoborski fašnik nema zime, poručuju organizatori. 186. Samoborski fašnik počinje u subotu, 11. veljače, a brojni i raznovrsni programi bit će organizirani u dva vikenda te sve tradicionalno završava na Pokladni utorak, 21. veljače, najavljeno je na konferenciji za novinare. 
vrijeme: 11.02.2012.
mjesto: Belgrade, Serbia
url: http://www.zekaem.hr/

Bogat program 186. Samoborskog fašnika najavili su u svom već prepoznatljivo satiričko-šaljivom tonu, simboli Samoborskog fašnika, fašnički likovi Princ Fašnik, Princeza Sraka, Fiškal Štef i Sudec, koji će, uz fašničke povorke mjesnih odbora na tradicionalnim alegorijskim maskiranim kolima i brojne maskirane skupine iz Samobora i cijele Hrvatske, u subotu, u 16 sati, preuzeti od gradonačelnika Kreše Beljaka ključeve grada i proglasiti 'Samoborsku Fašničku Fantaziju' u Srakolendu.
 
Fašnička srakovlada poziva sve željne dobre zabave da se maskiraju i nastupe na fašničkoj pozornici, jer svake će večeri oba vikenda biti izbor najboljih maski, za koje su osigurane vrijedne sponzorske nagrade.
 
Osim toga, svih 15 mjesnih odbora koji u dvije subote nastupaju na Fašniku, utaborit će se u Livadićevoj ulici te se i tamo natjecati u ponudi domaćih specijaliteta i zabave, a KUD-ovi i ulični zabavljači predstavit će se tamo na svom Etnocestu. Na velikoj pozornici nastupat će i brojni zabavljači i plesači, a svake večeri nakon izbora najboljih maski od 21 sat slijedi i koncert.
 
Obje nedjelje bit će organiziran tradicionalni Dječji fašnik, uz povorke maskiranih domaćih i gostujućih dječjih skupina, koje će na veliku pozornicu na glavni trg dovesti više od dvije tisuće djece. Bit će organiziran i sada već tradicionalni Srakotrk, a za djecu će se tijekom cijelog Fašnika  odvijati svakodnevni programi na maloj pozornici na Trgu Matice hrvatske te fašničke radionice u Maloj dvorani samoborskog kina. Naravno, tu je i neizbježan Lunapark.
 
Poseban, Halternativni fašnik, organiziran je i ove godine oba vikenda za mlade željne žešće glazbe, kod bivših garaža ZET-a, u Starogradskoj ulici. Tamo će u subotu nakon otvaranja Fašnika nastupiti BRKOVI (Zagreb) i DIKOBRAZ (Samobor), pa onda ODIUM (Protokol/Le'tronik), METZO, CA LE, MUSICA-EX-MACHINA, DEAD FISH (Koprivnica), BEETAN TON (Šibenik-Zagreb), SLUTIM KONJE (Samobor) i POSTOLAR TRIPPER (Zadar), a nastupat će i domaći demo bendovi.
 
I u Fašničkom šatoru, uz bogatu ponudu jela i pića, programi će se odvijati gotovo cijeloga dana, a za večernje sate najavili su koncerte poznatih izvođača. Nakon otvaranja Fašnika, u subotu će tamo atmosferu zagrijati Hladno pivo. Usred tjedna, u srijedu, 15. veljače gostuje TBF, pa onda poznati DJ-evi, Magazin te Jasmin Stavros, najavljuje organizator.

Dobro došli u Srakolend!
 
Program
(Napomena: Promjena u programu! 
Subota, 11. 02.2012. 
Program na GLAVNOM SAMOBORSKOM TRGU počinje u 15.00 sati! (a ne u 12 kako piše u programu)
Gostujuće grupe nastupaju nakon 1. povorke mjesnih odbora, u 19.00 sati.)