Preskočite na glavni sadržaj

[d] razgovor: Dizajn i socijalno poduzetništvo

U Hrvatskom dizajnerskom društvu, u četvrtak, 26. siječnja, u 18 sati, održat će se [d] razgovor s temom 'Dizajn i socijalno poduzetništvo'. U sklopu razgovora, bit će predstavljena i nova radionica inkluzivnog dizajna, koja će se ovog puta realizirati u partnerstvu s udrugom Slap u Osijeku.
vrijeme: 26.01.2012. 18,00
mjesto: Zagreb; HDD, Boškovićeva 18
url: http://dizajn.hr
Javni razgovor naslanjat će se na neke od tema koje proizlaze iz radionice inkluzivnog dizajna koja je trenutno predstavljena na izložbi 'Extra ordinary design' u HDD galeriji, no koncentrirat će se na širi, posebno institucionalni kontekst ovog i sličnih projekata, na potencijale socijalno korisnih poduzetničkih poduhvata, kao i na ulogu dizajna u kolaboracijskim inicijativama usmjerenim ka društvenoj dobrobiti.
 
U sklopu razgovora, bit će predstavljena i nova radionica inkluzivnog dizajna, koja će se ovog puta realizirati u partnerstvu s udrugom Slap u Osijeku.

Na razgovoru sudjeluju;
Julia Cassim, viša istraživačica na Helen Hemlyn Centre for Design, Royal College of Art
Sonja Vuković, predsjednica udruge Slap, Osijek
Katarina Ivanković - Knežević, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava
Stela Fišer, Ured za udruge Vlade RH
Koraljka Vlajo, potpredsjednica Hrvatskog dizajnerskog društva, kustosica u Muzeju za umjetnost i obrt
 
Moderatori razgovora su Marko Golub (stručni suradnik u HDD-u i voditelj galerije) i Sanja Bencetić (produkt dizajnerica, predavač na Studiju dizajna, voditeljica radionice)