Preskočite na glavni sadržaj

Lunule – zbirka pjesama Andrijane Kos Lajtman

Izdavačka kuća Disput, Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski Društva hrvatskih književnika i Grad Požega, kao suizdavači, upravo su objavili knjigu pjesama dr. sc. Andrijane Kos Lajtman "Lunule". Predstavljanje knjige održat će se 13. siječnja 2012. u Požegi, u sklopu X. Dana Dobriše Cesarića. 
vrijeme: 13.01.2012. u 17 sati
mjesto: Požega, Gradska vijećnica
url: http://www.disput.hr

Riječ je o zbirci pjesama s kojom je autorica osvojila "Nagradu Dobriša Cesarić" za najbolji neobjavljeni pjesnički rukopis 2011. godine. Član Povjerenstva za dodjelu Nagrade Mirko Ćurić u pogovoru piše da je ta zbirka "snažno naslonjena na književnu tradiciju: od starogrčke mitologije do temeljnih djela zapadne književnosti, od starohrvatske književne i jezične tradicije do suvremenih pjesničkih imena i pjesničkih praksi. U autoričinu se tekstu također osjećaju intermedijalna iskustva drugih umjetnosti, napose glazbe i filma, pa pojedine asocijacije iz tih umjetnosti ona umeće u tkanje svoga razigranog pjesničkog teksta. Lunule su zbirka snažne simboličke intonacije, autoričina potraga u kojem svijet nije samo ono vidljivo, već je sve oko nas i bodlerovska šuma simbola".
 
"Lunule" su druga pjesnička knjiga dr. sc. Andrijane Kos Lajtman (1978), predavačice na Učiteljskom fakultetu u Čakovcu, koja je nedavno objavila i znanstvenu studiju "Autobiografski diskurs djetinjstva".
 
Opširnije