Preskočite na glavni sadržaj

Božićni koncerti u Samoboru i Svetoj Nedelji

Božićni koncert 'Koliko radosti' u organizaciji galerije hrvatske sakralne umjetnosti Laudato i udruge 'Prijatelji glazbe' održat će se u utorak, 27. prosinca, u crkvi Sv. Anastazije u Samoboru, te dan kasnije, 28. ovoga mjeseca, u Župnoj crkvi Bl. Alojzija Stepinca u Svetoj Nedelji. Na koncertima humanitarnoga karaktera nastupit će, uz ostale, prva imena zagrebačkog HNK. Ulaz je slobodan.
vrijeme: 27.12.2011. u 19 sati
mjesto: Sabomor; Sveta Nedelja
 
Ovim koncertima pružit će se potpora zlostavljanim ženama i djeci koji su morali napustiti toplinu svojega doma i utočište pronaći u 'Sigurnoj kući'.

Prvi koncert će se održati u utorak, 27. prosinca u s početkom u 19 sati, u u crkvi sv. Anastazije u Samoboru na kojem će nastupiti poznata pjevačica Marija Husar Rimac, prvak opere zagrebačkog HNK-a Siniša Hapač, prvakinja opere zagrebačkog HNK-a  Adela  Golac-Rilović, solist zagrebačkog HNK-a  Domagoj Dorotić, Apostoli mira, dječji zbor „Bogumil Toni“ i komorni sastav HNK-a pod stručnim vodstvom Simona Dešpalja.
 
U srijedu, 28. prosinca, s početkom u 19 sati, održat će se drugi koncert u crkvi bl. Alozija Stepinca Bestovje - Novaki - Rakitje. Na koncertu će, uz Sinišu Hapača i, komornog sastava HNK-a pod stručnim vodstvom Simona Dešpalja, nastupiti operna pjevačica Martina Tomčić te operni pjevač i član HNK-a Tvrtko Stipić.