Preskočite na glavni sadržaj

Povijest hrvatskoga grba - predstavljanje knjige

Predstavljanje knjige Povijest hrvatskoga grba, autora Dubravke Peić Čaldarović i akademika Nikše Stančića, održat će se u četvrtak, 22. prosinca, s početkom u 12 sati, u Velikoj dvorani Školske knjige u Zagrebu. Knjigu će predstaviti: dr. sc. Ante Žužul, prof. dr. sc. Mirjana Matijević Sokol, prof. dr. sc. Neven Budak, akademik Tomislav Raukar i autori. Program će voditi Ivona Savić, urednica knjige.
vrijeme: 22.12.2011. u 12 sati
mjesto: Zagreb, Školska knjiga, Masarykova 28, 3. kat
url: http://www.skolskaknjiga.hr

Hrvatski grb simbol je hrvatskoga nacionalnoga, političkoga i kulturnoga identiteta, no njegova je povijest dosada bila poznata samo vrlo uskom krugu stručnjaka.

Ova knjiga prvi put znanstveno utemeljeno, minuciozno i sustavno progovara o mijenama i fazama razvoja hrvatskoga grba u povijesnim društveno-političkim kontekstima u kojima je nastajao i razvijao se. Svjedočeći o uporabi grba kao oznake političkoga i kulturnog identiteta hrvatskog naroda, autori nas vode kroz detaljnu i složenu historiografsku analizu heraldičkog znakovlja povijesnih prostora središnje Hrvatske, Dalmacije i Slavonije te Dubrovnika i Istre.