Preskočite na glavni sadržaj

Staša Čimbur izlaže u Den Haagu

Od srijede, 21. prosinca do 10. siječnja 2012., u Galeriji Umjetničkog udruženja Nizozemske Haagse Kunstkring u Den Haagu, otvara se izložba Staše Čimbur pod nazivom 'The Assemblage'.
vrijeme: 21.12.2011.
mjesto: Den Haag; Haagse Kunstkring, Denneweg 64
url: http://www.haagsekunstkring.nl
Tisak na platnu je baziran na elementima preuzetim iz fotografije. Na taj se način tvori slikarska površina, koja na ikonografskoj razini reprezentira predmete modnog pribora, dok je crtež sazdan radom igle i konca. Ovaj ciklus radova slavi putenost ženskog tijela, predstavljenog simbolima taktilnog - prsti i ruke, vizualnog - oči i gustativnog karaktera - usnice i usta . Poticaj za ovaj niz radova predstavlja znameniti refren pjesme See Me, Feel Me, Touch Me grupe The Who, koji na izvjesni način sugerira komunikacijske i konzumacijske aspekte naše egzistencije.

Staša Čimbur je primijenjena umjetnica modnog pribora. Stvara šešire i nosive objekte za glavu i tijelo, torbe i spremnike, suncobrane, šalove, tisak na tekstilu, te objekte i assemblage za interijer u širokom spektru materijala i tehnika. Do sada je izlagala na preko100-ak izložbi, performansi i modnih revija u muzejima, galerijama i kulturnim centrima: Hrvatska, Nizozemska, Austrija, Belgija, Njemačka, Srbija, Izrael, SAD.

Njezini se objekti nalaze, uz privatne kolekcije, u muzejima, galerijama i institucijama poput: Gemeentemuseum - Den Haag, North Sea Gallery - Scheveningen, Gallery Coumans - Utrecht, Business Art Service - Raamsdonksveer, Foundation of De Verenigde Spaar Bank / Fortis bank – Nizozemska; Muzej za umjetnost i obrt – Zagreb, Hrvatsko narodno kazalište – Zagreb – Hrvatska.

Više o izložbi - ovdje.