Preskočite na glavni sadržaj

Berliner Künstlerprogramm – poziv književnicima, skladateljima & filmašima

Godišnje se dodjeljuje 20-ak stipendija za Berliner Künstlerprogramm, namijenjen umjetnicima iz područja književnosti, filma i glazbe. Rok prijave je 1. siječanj 2012. godine.
prijava: 01.12.2011
mjesto: Croatia
url: http://www.noc-kazalista.com/
Uz mjesečnu stipendiju, umjetnicima se osigurava smještaj, radni prostor te sredstava za projekt. Zasjedanje stručne komisije planirano je za proljeće.

Za sudjelovanje potrebno je priložiti popunjenu prijavnicu te sljedeće materijale:
- književnici: publikacije (po mogućnosti na njemačkom, engleskom ili francuskom jeziku), ali ne više od 4-5 knjiga. Priložiti se mogu i kritike, ali ne rukopisi.
- skladatelji: note, snimke (ploče, CD, DVD), video, publikacije, ali ne više od 3-4 primjera. Svi materijali za svaki zvučni primjer, tj. note, opis rada, fotografije, video, moraju biti jasno usporedivi za komisiju. Ako pojedine dijelove treba poslušati, to mora biti primjereno naznačeno.
- filmaši: video vrpce, DVD (molim pripaziti na kopije CD-a koje se često ne mogu otvoriti, stoga se preporuča NTSC, PAL, Beta), scenariji, ali ne više od 2 primjera, po mogućnosti najnovijih radova, s titlovima. Potrebno priložiti i sinopsis svakog filma. Maksimalno vrijeme za gledanje po kandidatu iznosi 15 minuta, stoga je potrebno naznačiti isječke koje kandidat želi da komisija pogleda.

Svi se materijali trebaju jasno označiti s imenom autora i godinom nastanka. Zbog ekonomskih razloga, vraćaju se samo originali radova (knjige, note, filmovi). Kopije, rukopisi, kopije CD-a, DVD-a i vrpci se ne vraćaju.

Stipendija se dodjeljuje mlađim međunarodnim umjetnicima kako bi proveli godinu dana u Berlinu. Filamšima boravak traje 6 mjeseci. Umjetnici iz vizualnih umjetnosti dolaze isključivo po pozivu komisije, stoga se za njih ne raspisuje natječaj.

Više