Preskočite na glavni sadržaj

Poziv na rezidencije u Zagrebačkom plesnom centru

HIPP/ZPC poziva plesne umjetnike/koreografe suvremenog plesa da se jave, samostalno ili sa suradnicima, s idejama za rezidenciju u Zagrebačkom plesnom centru. Prijedlog za rezidenciju može biti u području: istraživanja, kreacije, produkcije ili sve tri faze. Prvi rezidencijalni blok započinje 1. ožujka 2012. Rok za prijave je 30. siječnja 2012.
prijava: 30.01.2012
mjesto: USA, Brasil
url: http://www.ivanamarijavidovic.com/
Zanimaju nas prijedlozi koji se bave plesnim promišljanjem prostora te ideje koje na inovativan način produbljuju iskustva gledanja plesa i razumijevanje suvremenog plesa danas; posebno ovom prilikom potičemo prijedloge koji u svojem promišljanju plesa osim stvaranja novog plesnog vokabulara potiču i sintakse specifičnog autorskog izričaja, ulaze u inspirativni dijalog s novim medijima, drugim umjetničkim (kao i znanstvenim) disciplinama i/ili tehnologijama, te ostvaruju i interakciju sa širom društvenom zajednicom (ili dijelovima). Rezidencija može trajati od tri tjedna do tri mjeseca.

Ovaj poziv namijenjen je umjetnicima koji su državljani Hrvatske, koji žive i rade u Zagrebu (ili imaju osigurana sredstava da mogu boraviti u Zagrebu ili užoj okolici – trošak puta je na teret umjetnika tijekom trajanja rezidencije).

Ukoliko je rezidencija u suradnji sa stranim umjetnikom, sredstva za putne troškove i smještaj moraju biti osigurana od strane predlagatelja rezidencije. U prijavi je potrebno priložiti dokaz o partnerstvu s inozemnim partnerom kao i potvrdu da su osigurana financijska sredstva za smještaj i putni trošak. U slučaju suradnje s inozemnim partnerima, prednost imaju rezidencije koje imaju potvrde o iskazanom interesu inozemnog partnera da se rad podrži kroz koprodukciju i prikaže u inozemstvu. HIPP zadržava pravo pozvati umjetnika izravno u rezidenciju.

Prijave trebaju sadržavati:
- prijedlog projekta na kojem želite raditi tijekom rezidencije. Pozor: Vaša je dužnost da osigurate kreativni tim kao i plesače/izvođače, te da time osigurate da će se Vaš projekt i održati; morate pri tome (kao i vaši suradnici) biti dovoljno fleksibilni i spremni da ako treba odstupite od izvornog plana rada (što se tiče termina, a što može utjecati i na drugačiji, ponekad i nepredvidljiv slijed razvoja/provedbe vaše ideje). Prijedlog mora sadržavati kratki opis (do 2 kartice teksta), prema mogućnosti popraćeno vizualnim materijalom (dvd/ skica/ fotografija) te projektni budžet koji jasno naznačuje sve produkcijske potrebe kao i razinu osiguranih financijskih sredstava;
- kratko pismo motivacije/interesa za rezidenciju te zašto želite surađivati sa ZPC/ HIPP-om (do 1 kartice teksta);
- prijedlog dodatnih aktivnosti koje možete ponuditi uz kreativni odnosno produkcijski proces koji predlažete za rezidenciju; obavezno navesti iskustvo rada u predloženoj aktivnosti;
- Internet portfolio (navesti linkove);
- CV (do 2 kartice teksta).

Prijave šaljite mailom na adresu: rezidencije@plesnicentar.info i poštom 2 papirnate kopije na adresu:
Zagrebački plesni centar
Ilica 10
10000 Zagreb (sa naznakom Rezidencije)

Više