Preskočite na glavni sadržaj

Predavanje arhitekta Igora Franića u Sisku

Peto predavanje iz ciklusa 'Fragmenti suvremene hrvatske arhitekture' održat će se u četvrtak, 8. prosinca, u 19 sati, u Likovnom centru Rupčić u Sisku. Predavanje na temu 'Uokvirivanje beskonačnosti / hvatanje neuhvatljivog' održat će Igor Franić, d.i.a.
vrijeme: 08.12.2011. 19,00
mjesto: Los Angeles, USA
url: http://sandrozaninovich.com/
Kroz dinamičnu prezentaciju svojih dosadašnjih projekata Igor Franić će pokušati dati odgovore na pitanja suvremene arhitektonske prakse o postavljenim okvirima interaktivnosti, transparentnosti i multidisciplinarnosti, očuvanju identiteta, uspostavljanju potpune slobode i apsolutne kontrole, te igri istine i laži u želji da se ispriča neispričana priča budućnosti.

Igor Franić je rođen 1963. godine u Zagrebu. Diplomirao je 1989. godine na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Za vrijeme studija radio je u Münchenu, te sudjelovao na Kongresima studenata Europe. Nakon diplome boravio i radio u Londonu. Vodi vlastiti projektni ured, a od 1996. godine radi na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kao izvanredni profesor. Dobio je Priznanje za projekt na 35. Zagrebačkom salonu. Nagrađivan je na arhitektonskim natječajima, sudjelovao na vise izložbi u zemlji i inozemstvu, o svom radu održao niz predavanja. Dobitnik je godišnje nagrade 'VIikotr Kovačić' za najuspješnije arhitektonsko ostvarenje u 2010. za Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu.