Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatski roman 'Put ljubavi' nagrađen u Krakovu

Na 15. sajmu knjiga održanom u studenom o.g. u Krakovu, hrvatski roman 'Put ljubavi' Richarda Greena osvojio je uglednu književnu nagradu, titulu 'Najbolja knjiga jeseni – 2011' u kategoriji 'moralnih romana', izborom stručnog žirija sastavljenog od književnih kritičara i uglednika po kriteriju: književne kvalitete, originalnosti i stila, u organizaciji poljskog književnog portala Granice.pl. 
vrijeme: 06.11.2011.
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://www.granice.pl

Ovaj sajam predstavlja jedinstven ugođaj u Krakovu, četiri dana blagdana knjiga, na kojem sudjeluju više od pola tisuće izdavača i 80.000 posjetitelja, ljubitelja dobre literature. Nagrada ima u prvom redu promotivnu vrijednost koju osigurava organizator natjecanja na poljskom tržištu. Više od 200 novinara izvijestilo je o nagradi te je više od pola milijuna Poljaka s njom upoznato. Knjigu očekuje daljnja medijska promocija.
 
Organizator književnog natjecanja Granice.pl svojim prepoznatljivim logom 'Najbolje knjige' već ima svoje stalno, tradicionalno mjesto na poljskom tržištu knjiga, kao i u svijesti čitatelja. Svrha natjecanja je prepoznati i nagraditi najbolje knjige u raznim kategorijama i predstaviti čitateljima u jesen kada se najviše traže knjige i najljepše i najduže čitaju.
 
Roman 'Put ljubavi' u Hrvatskoj je duže vremena bio najprodavaniji kršćanski roman. Pod pseudonimom Richard Green krije se skromni zagrebački srednjoškolski profesor koji još ne želi publicitet. (Izvor: Glas Koncila)