Preskočite na glavni sadržaj

SFF: Otvoren CineLink natječaj

Sarajevo Film Festival po deseti put poziva stvaraoce iz Jugoistočne Europe da se prijave za sudjelovanje u CineLink radionicama za razvoj projekata i koprodukcijskom sajmu. Krajnji rok za prijavu projekata je 27. veljače 2012. godine. 
prijava: 27.02.2012
mjesto: Sarajevo, BiH
url: http://www.sff.ba

Svake godine odbor bira najbolje projekte iz cijele Jugoistočne Europe, fokusirajući se na autentične priče sa internacionalnim potencijalom, nove talente i moderan kinematografski izričaj, za učešće na specijalno skrojenim razvojnim radionicama koje kulminiraju CineLink koprodukcijskim sajmom, koji se održava tokom posljednja tri dana Sarajevo Film Festivala (od 11. do 14. srpnja 2012).

CineLink koprodukcijski sajam okuplja preko 500 učesnika iz svih sfera filmske industrije, spremnih da komuniciraju, otkrivaju nove talente, uključuju se ili investiraju u koprodukcije ili otkupljuju nove projekte, stvarajući tako čvorište na kojem se jednom godišnje mogu sresti svi regionalni profesionalci, te podcrtavajći bitnost Festivala u okvirima međunarodne filmske industrije.

CineLink natječaj je otvoren za prijavu projekata za duge igrane filmove sa potencijalom za kino distribuciju, autora iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Cipra, Grčke, Gruzije Mađarske, Makedonije, Malte, Crne Gore, Rumunije, Srbije, Slovenije, Turske i UNMI Kosova.

Izabrani projekti će se natjecati za CineLink nagrade:
30 000 EUR Eurimages CineLink nagrada
10 000 EUR CNC CineLink nagrada
6 000 EUR Arte International Relations CineLink nagrada

Također, izabrani projekti se natječu i za:
Living Pictures Service CineLink nagrada – do 10.000 EUR u uslugama
3 x Synchro Film Vienna CineLink nagrada – do 2.500 EUR u uslugama
EAVE stipendija

Za više informacija posjetite:
CineLink Co-Production Market 2012