Preskočite na glavni sadržaj

BADco. gostuje na LIMIT – Live art festivalu

BADco. gostuje u Domu omladine u Beogradu, u sklopu LIMIT – Live art festivalu, gdje će u nedjelju, 27. studenog, u 20 sati, izvesti predstavu '1 siromašan i jedna 0'.
vrijeme: 27.11.2011. 20 h
mjesto: Belgrade, Serbia
url: http://www.bitef.rs/

Redatelji predstave su Tomislav Medak i Goran Sergej Pristaš, a autori i izvođači; Pravdan Devlahović, Ivana Ivković, Aleksandra Janeva Imfeld, Ana Kreitmeyer, Tomislav Medak, Goran Sergej Pristaš, Nikolina Pristaš i Zrinka Užbinec. Suradnici na predstavi su nagrađivani hrvatski umjetnici; Silvio Vujčić, Ana Hušman, Slaven Tolj, Ivan Marušić Klif i drugi.

U predstavi '1 siromašan i jedna 0'  vraćamo se na prizorište prvog filma - Izlazak radnika iz tvornice Lumière - na tvornička vrata. Prve snimljene pokretne slike prikazuju radnike kako napuštaju radno mjesto. Prelazak radništva iz mjesta industrijskog rada u svijet filma: tu započinje problematičan odnos filma i prikazivanja rada. Od svojih početaka film teži izostavljati iz kadra manualni rad, fokusirajući se na atomizirane priče pojedinih radnika nakon što napuste svoje radno mjesto: njihove romanse, njihove prijestupe, njihove sudbine u vrtlogu svjetskih događanja. Film počinje kada rad skonča. Polazeći od tih prvih pokretnih slika '1 siromašan i jedna 0' preispituje različite načine napuštanja rada. Što se događa kada nas savlada umor? Kada se iscrpi naš rad? Što dolazi nakon rada? - Još više rada? Što se događa kada rada ponestane, kada se tvornica zatvori, radnici uđu u štrajk ili postanu nezaposleni? Koje su poveznice između povijesti suvremenog plesa i povijesti postindustrijalizacije?

Predstava '1 siromašan i jedna 0' nadahnuta je djelom Augusta i Loisa Lumièrea, Samuela Becketta, Vlade Kristla, Jean-Luca Godarda i Haruna Farockija.