Preskočite na glavni sadržaj

Umro Milivoj Zenić

Milivoj Zenić, dugogodišnji ravnatelj šibenske Gradske knjižnice "Juraj Šižgorić" iznenada je preminuo u nedjelju, u 58. godini života. 
vrijeme: 20.11.2011.
mjesto: Šibenik
url: http://videochannel.newmediafest.org/blog/

Profesor Zenić radio je u Gradskoj knjižnici od 1979. godine, a od 1984. do danas neprekidno je obnašao funkciju njezina ravnatelja. Pod njegovim vodstvom šibenska Gradska knjižnica prerasla je u središte kulturnog života u gradu Šibeniku, a izgradila je imidž jedne od najpriznatijih knjižnica u Hrvatskoj.
 
Milivoj Zenić je sve do svoje smrti bio i predsjednik Upravnog vijeća Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu kao predstavnik Ministarstva kulture, a u 2010. godini dodijeljena mu je nagrada koja nosi ime zaslužnog hrvatskog bibliofila i bibliografa Ivana Kukuljevića Sakcinskog i to u znak priznanja za zasluge u unapređenju knjižničarske struke u Hrvatskoj.
 
Autor je "Vodiča šibenske katedrale" te dviju vrlo zapaženih knjiga – "U pohvalu od Grada Šibenika - pisana riječ od najstarijih vremena do danas" i "Stari Šibenik - kalama, skalama i butama".
 
Milivoj Zenić podrijetlom je iz stare šibenske težačke obitelji, a osnovnu školu i gimnaziju pohađao je u Šibeniku. Diplomirao je 1976. godine komparativnu književnost i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. (Izvor: Hina)