Preskočite na glavni sadržaj

'Od kolijevke pa do groba..' – premijera u riječkom HKD-u

'Od kolijevke pa do groba..' – premijera u riječkom HKD-u
Premijerna izvedba predstave 'Od kolijevke pa do groba...' na programu je u ponedjeljak, 21. studenog, u 19,30 sati, u HKD-u na Sušaku. Predstava je nastala u suradnji riječkog HNK Ivana pl. Zajca i Kazališne radionice 'Malik', Rijeka.
vrijeme: 21.11.2011. 19,30 h
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://www.nebofestzagreb.com/

Redatelj: Mario Kovač
Dramaturg: Matko Botić

'Od kazališne sezone 2011-2012. HNK Ivana pl. Zajca započinje suradnju s uspješnim riječkim kazalištem za djecu i mlade, Kazališnom radionicom 'Malik', s kojim već niz  godina u stvaranju predstava sudjeluju i brojni profesionalni kazališni umjetnici iz riječkog HNK.

Uslijed sve zahtjevnijeg i prenatrpanog obrazovnog sustava, kojeg teško prate i na koji se žale i sami profesori, učenici viših razreda osnovne škole, a napose srednjoškolci izloženi su velikom pritisku koji ponekad rezultira prilično teškim posljedicama kao što su raznorazni psihički poremećaji koji mogu poprimiti i razne oblike agresije. Tema represije školskog sustava vrlo je aktualna i značajna za hrvatsko kazalište za djecu i mlade, naročito s obzirom na činjenicu da se vrlo mali broj predstava za djecu i mlade u Hrvatskoj bavi aktualnim temama koje nas se duboko tiču. Značajna je i činjenica da se ovaj kazališni projekt ne radi samo za djecu i mlade, već s djecom i mladima, što znači da su oni kojih se problem o kojem progovaramo najviše tiče direktno uključeni u stvaranje predstave.' HNK Ivana pl. Zajca