Preskočite na glavni sadržaj

Heuritage – susret platforme na temu digitalizacije memorije

U petak, 2. prosinca, u Bruxellesu, Belgija, organizira se susret platforme Heuritage, koja se bavi digitalizacijom povijesti i memorije lokalnih zajednica, uključivanjem udruga, kulturnih centara, građana, lokalnih organizacija baštine i sl.
vrijeme: 02.12.2011.
mjesto: Zagreb
url: http://new.brokenships.com/en
Na ovoj platformi svaki građanin, i kao pojedinac i kao član zajednice, može doprinijeti stvaranju povijesti svoje zajednice na vlastitom jeziku, postavljanjem fotografija, slika, video materijala….

European Network of Cultural Centres (ENCC), u suradnji s centrom De Zeyp iz Bruxellesa, poziva na sudjelovanje organizacije iz čitave Europe. Cilj susreta je povećanje partnerstva te uključivanje lokalnih zajednica u konstrukciju europske digitalne memorije.

Tijekom susreta organizira se prezentacija web platforme i ureda koji ju vode, alata korištenih za implementaciju platforme kao lokalnog instrumenta za društveno kulturni pristup i participativni rad sa starijim građanima, te iniciraju praktični dogovori oko pokretanja  vlastite lokalne Heuritage stranice.

Organizacije i pojedinci koji žele sudjelovati na susretu prijaviti se mogu putem email-a: info@heuritage.eu