Preskočite na glavni sadržaj

'Grešnici' – premijera u Teatru &TD

'Grešnici' – premijera u Teatru &TD
Premijera predstave 'Grešnici', u režiji Ivane Čoh, održat će se 11. studenog u Teatru &TD. Radnja predstave se bazira na sedam smrtnih grijeha (oholost, škrtost, bludnost, zavist, lijenost, neumjerenost u jelu i piću, srditost).
vrijeme: 11.11.2011. 20 h
mjesto: Pecs, Hungary
url: http://www.septichora.hu/


Glume: Marinko Leš, Ana Vilenica i Matija Kačan

Recept je sljedeći: jedna glumica, dva glumca, 12 karaktera, malo monologa, malo dijaloga, sedam različitih priča, prstohvat iskustva (isto toliko i mašte) i puna pozornica grijeha.

(Oholost) Grešnici su omnibus od sedam kratkih scena od kojih svaka na speicifičan način obrađuje po jedan od sedam smrtnih grijeha. (Škrtost) Do koje je mjere 'ljudski griješiti', ima li razlike u grijehu počinjenom nad samim sobom i onog na štetu drugome, te postoji li stupanj krivnje, tj. opravdanost 'zločina'? (Bludnost) To su samo neka od pitanja kojima se predstava bavi i koje otvara. (Zavist) Na pitanja odgovara ponekad cinično, ponekad sarkastično, bolno iskreno i duhovito... (Lijenost) Odgovara, ali odgovore ne nudi. (Neumjerenost u jelu i piću) Odgovoriti na pitanje što je grijeh isto je kao i znati kako prestati griješiti - nemoguće. (Srditost)