Preskočite na glavni sadržaj

Film 'Ta tvoja ruka mala' u Južnoj Americi

Kratki igrani film redateljice Sare Hribar i producenta Tomislava Vujića 'Ta tvoja ruka mala' prikazuje se od prošloga tjedna i u art kinima u Brazilu, Peruu, Meksiku i Kolumbiji, izvijestili su autori filma.
vrijeme: 09.11.2011.
mjesto: Zagreb
url: http://www.urbanfestival.hr/2010/en/

U humornoj drami o zagrebačkom taksistu, koji je premijerno prikazan na Danima hrvatskog filma 2010., glume Mustafa Nadarević, Milena Dravić, Ksenija Marinković, Nataša Janjić, Mile Kekin, Elvis Bošnjak, Frano Mašković, Iskra Jirsak te mnogi drugi.

Nakon premijernog prikazivanja, film 'Ta tvoja ruka mala' je među inim prikazan i na filmskim festivalima u Maroku, Splitu i Limi te na 'Eurochannelu', poznatom tv programu specijaliziranom za europski film gdje je odabran kao jedan od najboljih kratkometražnih Europskih filmova prošle godine, te je jedini hrvatski film koji se tamo prikazuje, ističe se u priopćenju.

'Ljetos su producente filma kontaktirali direktori Eurochannela, koji su film vidjeli na marketu u Cannesu, i ponudili nam suradnju. Zahvaljujući njihovom angažmanu i festivalskim turnejama, film je pogledalo više ljudi no što smo uopće mogli sanjati, a samim time se i povećao broj poziva na nove festivale, što je za kratke filmove i najvažnije', rekla je redateljica Sara Hribar dodavši kako nema boljeg osjećaja od spoznaje da film izaziva jednaki interes i na drugoj strani svijeta.

Redateljica Hribar je kazala da trenutno priprema jedan od segmenata omnibusa 'Zagrebačke priče 2', pod nazivom 'Al' tata ti me voliš'. Snimanje se očekuje ove zime, a premijera na idućem filmskom festivalu u Puli.

'Veliku glumačku ekipu predvode Borko Perić i Dijana Vidušin, a uz njih u filmu igraju i Goran Bogdan, Marija Tadić, Ana Stunić. Po prvi put u hrvatskom filmu zaigrat će i Ivana Jozić, plesačica i glumica koja već petnaestak godina svoju karijeru gradi u Europi, prvenstveno Belgiji', rekla je Hribar.

Sara Hribar (25) studirala je filmsku i TV režiju na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti. Debitirala je kao redateljica sa filmom 'Pusti me da spavam' ( 2007.), za koji je osvojila i najviše priznanja, a snimila je i filmove 'Pričaj mi o ljubavi' ( 2008.), 'Libertango' ( 2009.), i 'Ta tvoja ruka mala' (2010.). (Hina)