Preskočite na glavni sadržaj

Suradnja i umrežavanje filmskih festivala u pograničnom području Hrvatska-Srbija

U utorak, 18. listopada, na Otvorenom univerzitetu u Subotici održan je okrugli stol na temu 'Suradnja i umrežavanje filmskih festivala u pograničnom području Hrvatska-Srbija', koji je organiziran u okviru projekta CROSSOVERS. Na okruglom stolu su po prvi put na jednom mjestu okupljeni predstavnici filmskih festivala iz Vojvodine i Slavonije i Baranje.
vrijeme: 18.10.2011.
mjesto: Los Angeles, USA
url: http://www.losangelesopera.com/

U više od dva sata druženja predstavljeno je 16 festivala i producentskih kuća, te u zanimljivoj raspravi otvorena mogućnost umrežavanja, zajedničke promocije kao i drugih područja suradnje (ugovaranje, logistika filmova...). Moderatori okruglog stola bili su Petar Mitrić, selektor programa Paralele i sudari i Mladi duh Evrope na Festivalu evropskog filma Palić i Toni Šarić, predsjednik Udruge ljubitelja filma 'RARE' Vinkovci.

Kao još jedan rezultat diskusije i okupljanja bit će brošura o festivalskoj ponudi regije, u kojoj će se naći relevantne informacije o svim filmskim festivalima ovog područja, te drugim aktivnim filmskim organizacijama. Brošura će biti tiskana u 3000 primjeraka i distribuirana na svim festivalima.

Okrugli stol CROSSOVERS je dio istoimenog projekta, koji se financira iz fonda pretpristupne pomoći EU - IPA II Prekogranična suradnja Hrvatska – Srbija. Projekt su inicirali Udruga ljubitelja filma 'RARE' Vinkovci i Otvoreni univerzitet iz Subotice, a traje 12 mjeseci i ima za cilj potaknuti prekograničnu kulturnu suradnju i razviti suradnju mladih umjetnika na području filma i glazbe.

Izvor: HAVC