Preskočite na glavni sadržaj

Uspješnije poslovanje knjižnice - seminar

U sklopu središnjeg programa ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige, 20. i 21. listopada, održava se seminar Uspješnije poslovanje knjižnice – koncepcije marketinga i menadžmenta usmjerene na korisnike. Predavačica je dr. Hannelore Vogt, ravnateljica Gradske knjižnice Köln. Sudjelovanje je moguće samo uz pozivnicu.
vrijeme: 20.10.2011.
mjesto: Zagreb, Goethe-Institut

Program se realizira u suradnji s Goethe Institutom i Zagrebačkim knjižničarskim društvom.

Zadovoljan kupac najbolje promiče tvrtku i gradi njezin dobar imidž. Gospodarstvo je ovu zakonitost odavno prepoznalo i odgovarajuće na nju reagiralo. Zadovoljan i redovit korisnik knjižnice također je temelj njezine budućnosti, jednako kao i zadovoljni i kvalificirani zaposlenici. Dr. Hannelore Vogt, ravnateljica Gradske knjižnice Köln, daje uvod u poslovanje knjižnice usmjereno na korisnike i primjerima iz prakse predstavlja metode za poboljšanje i proširenje rada i ponude knjižnice.

Uz to govori o temama kao što su inovativna i pristupačna ponuda internetskih i web-2.0 sadržaja, umrežavanje i suradnja knjižnice s najrazličitijim partnerima i obrazovnim institucijama, sponzoring, lobiranje i PR za knjižnice.

Dr. Hannelore Vogt dugi je niz godina bila članica Odbora za menadžment Njemačkog knjižničarskog društva, predsjednica je odbora „Informacije i knjižnice“ Goethe-Instituta i suizdavačica časopisa „Knjižnica. Znanost i praksa“. Osim diplome iz bibliotekarstva i kulturnog menadžmenta, stekla je doktorat iz kulturnog menadžmenta na temu marketinga za knjižnice. Dr. Vogt radi kao predavačica u Njemačkoj i inozemstvu i autorica je brojnih publikacija na temu usmjerenosti prema korisniku, inovativnih informatičkih usluga i knjižničnog menadžmenta.

Od 2008. godine vodi Gradsku knjižnicu Köln, jedan od najvećih knjižničnih sustava u Njemačkoj. Prije toga je dugo bila ravnateljica Gradske knjižnice Würzburg, koja je, između ostaloga, dobila nagradu Bayern-Online za inovativne internetske usluge a 2002. godine Njemačko knjižničarsko društvo nagradilo ju je titulom „Knjižnice godine“ i četiri je puta zaredom zauzela 1. mjesto na njemačkoj ljestvici najboljih knjižnica „BIX“. (Izvor: Goethe-Institut Kroatien)