Preskočite na glavni sadržaj

Michel Camilo - tropska oluja za klavirom

Nakon samostalnog nastupa, 12. listopada, karipska glazbena senzacija, 'tropska oluja za klavirom', svjetski poznati pijanist Michel Camilo, u petak, 14. listopada, gostuje na otvorenju Zvjezdanog ciklusa Zagrebačke filharmonije, u KD Vatroslava Lisinskog . 
vrijeme: 12.10.2011. u 19.30 sati
mjesto: Zagreb, KD Vatroslava Lisinskog
url: http://www.lisinski.hr

Direktno iz Detroita u kojem će nastupiti uz Detroitski simfonijski orkestar, slavni dominikanski pijanist s mjestom boravka u New Yorku stiže u zagrebačku palaču glazbe - dvoranu Lisinski. Tu će 14. listopada, uz Zagrebačku filharmoniju  otvoriti ciklus zvjezdanoga sjaja - Zvjezdani ciklus Zagrebačke filharmonije. Dirigent je Ernest Martínez Izquierdo.


Program:

Arturo Márquez - Danzón no. 2
Michel Camilo - 1. koncert za klavir i orkestar
Alberto Ginastera - Plesovi iz baleta Estancia
George Gershwin - Rapsodija u plavom

Grammyjem, Latin Grammyjem i Emmyjem ovjenčani glazbenik upravo je objavio novi hvaljeni album za diskografsku etiketu Universal, a u Zagrebu će predstaviti svoj jedinstveni pijanistički stil koji kritika uspoređuje s "tropskom olujom za 88 tipki klavira".

"Camilo ljušti samu 'tintu' s Gershwinove partiture", piše o njegovoj izvedbi poznate Gershwinove skladbe - Rapsodije u plavom - prestižni Billboard, a upravo je to jedno od djela koje ćemo čuti 14.10. uz Zagrebačku filharmoniju.

Redoviti je gost najvećih svjetskih dvorana od Carnegie Halla do Royal Albert Halla, najprestižnijih jazz festivala i kultnih jazz klubova poput Blue Notea, a samo tijekom ove godine više je puta obišao zemaljsku kuglu. U Japanu uživa kultni status. Elektrificirajući je meštar karipskog "el ritma", "Dominican powerhouse" ili najjednostavnije rečeno - "čudo", kako o njemu govori Oscarom ovjenčani španjolski režiser Fernando Trueba.

Kao poklon svim ljubiteljima vrhunske glazbe u povodu otvorenja Zvjezdanog ciklusa, organizatori su snizili cijenu ulaznice s 250 na samo 90 kn. Svoje mjesto na koncertu osigurajte na www.ulaznice.hr. Nakon koncerta organizatori najavljuju nastavak druženja na afterpartyju uz odličnu glazbu i piće dobrodošlice gratis.
 
Koncert se održava u koprodukciji Zagrebačke filharmonije, tvrtke G.A.D. Produkcija i Hrvatskog društva skladatelja.

Glazbenik će samostalni koncert održati dva dana ranije, 12. listopada, u 20 sati u maloj dvorani Lisinski. Oba koncerta dio su festivalskog programa jazz.hr/ jesen.