Preskočite na glavni sadržaj

Idući Rachlinov festival od 6. do 22. rujna 2012.

Idući Festival komorne glazbe Julian Rachlin i prijatelji održat će se u Dubrovniku od 6. do 22. rujna 2012., najavljeno je jučer na konferenciji za novinare.
vrijeme: 08.09.2011.
mjesto: Dubrovnik
url: http://www.rachlinandfriends.com

Osvrnuvši se na ovogodišnji, 11. festival, organizatori su istaknuli da je tijekom 12 dana održano 15 koncerata te dvije dobrotvorne priredbe.

Usto, ove je godine prvi put uz Knežev dvor, stalnu festivalsku pozornicu, i jezuitsku crkvu, korišten i prostor Držićeve poljane gdje je otvoren ovogodišnji festival nastupom Beogradske filharmonije kojim je ravnao maestro Zubin Mehta.

Uz stare prijatelje festivala kao što su Misha Maisky, Ita Margolan, Pavel Vernikov, Martin Grubinger, publici su predstavljena i neka nova imena od kojih su posebno istaknuti 28-godišnji pijanist iz Zagreba Danijel Detoni i 24-godišnji skladatelj iz Zagreba Tomislav Oliver, čiji je glasovirski Trio Nocturnal Musaic koji je naručen posebno za festival praizveden 6. rujna. Ove je godine prvi put nastupio i virtuoz balalajke Alexey Arkhipovski.

Tijekom trajanja festivala prodano je 96,5 posto od 5.517 ulaznica, a pojedini koncerti bili su i potpuno rasprodani.

Prema podacima internetske prodaje, 4000 posjetitelja bilo je iz Hrvatske, a 1517 ulaznica kupili su gosti iz inozemstva od kojih najviše iz Austrije.

Festival su pratila 33 akreditirana novinara iz različitih medija, a o festivalu su pisali brojni domaći i svjetski specijalizirani časopisi. (Hina)