Preskočite na glavni sadržaj

Vikend festival 'Ana u Gradu'

Dubrovnik dobiva novi kulturni projekt koji pokreće vrsna hrvatska čelistica prepoznatljivoga glazbenog stila Ana Rucner, a ovogodišnji ogledni projekt pod nazivom 'Ana u Gradu' donosi dva koncerta za vikend 16. i 17. rujna, najavljeno je sinoć na susretu s novinarima.
vrijeme: 16.09.2011.
mjesto: Dubrovnik
url: http://www.anarucner.com/

Festival je, rečeno je, nastao kako bi se produljila kulturno-turistička sezona, održat će se u drugoj polovici rujna i pridonijet će obogaćivanju ponude te boljoj promidžbi Dubrovnika, a prepoznali su ga Grad, Hrvatska turistička zajednica i dubrovačko-neretvanska Turistička zajednica.

Kako je rekla umjetnica Ana Rucner, želja joj je da taj projekt preraste u prepoznatljiv tradicionalni festival.

Prvi od dva ovogodišnja koncerta bit će komorni koncert klasične glazbe koji će se održati u Kneževu dvoru 16. rujna, kada će Ana Rucner nastupiti u društvu uglednih umjetnika gudačkoga kvarteta Rucner, gitarista Darka Petrinjaka, gajdaša i lijeričara Stjepana Večkovića i violinista Marija Rucnera.

Drugi koncert održat će se 17. rujna isrped crkve sv. Vlaha, a to će biti koncert moderne klasike koji umjetnica daruje Dubrovniku i gostima grada. (Hina)