Preskočite na glavni sadržaj

Duo EmmaLee na Rapskim glazbenim večerima

U četvrtak, 25. kolovoza, na Rapskim glazbenim večerima nastupit će Duo EmmaLee u sastavu Lidije Lubičić na flauti te Eme Stein na gitari. Koncert će se održati u crkvi sv. Križa, s početkom u 21 sat.
vrijeme: 25.08.2011. 21 h
mjesto: Rijeka, Croatia
url: http://www.ffri.uniri.hr/pu/ikon/

Program:
Jaques Ibert: Histoires
Manuel de Falla: Canciones populares Espanolas
Astor Piazzolla: Estaciones portenas de Buenos Aires
Jason R. Taylor: Winter light (confessions in the rain)
Laurent Boutros: Amasia

Duo EmmaLee u sastavu Lidije Ljubičić i Eme Stein oformio se 2008. godine i do sada je održao niz koncerata u Hrvatskoj i u Sloveniji.

Lidija Ljubičić (Zagreb, 1978.) započela je svirati flautu 1990. godine u razredu prof. Nevenke Preiss. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji  u Zagrebu u klasi prof. Vesne Košir, a poslijediplomski studij završila je u klasi doc. Renate Penezić na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Tijekom studija intenzivno se bavila komornom glazbom i nastupala je u raznim komornim sastavima diljem Hrvatske te u Sloveniji i Bosni i Hercegovini. Usavršavala se na majstorskim tečajevima istaknutih pedagoga  i koncertanata, kao što su: Jaroslav Lewitzki, Pierre – Yves Artaud, Aleš Kacjan, Ljubiša Jovanović, Roberto Ghiani, Furgh Karimi, Luisa Sello, Gaspar Hoyos i drugi.  Kao solistica nastupala je uz pratnju Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Pavla Dešpalja (2003.) i uz Zagrebačke soliste (2005.). Uz nekoliko prvih nagrada na državnim natjecanjima mladih glazbenika,  dobitnica je i Nagrade 'Darko Lukić' na 36. tribini mladih glazbenih umjetnika (2003.), Rektorove nagrade (2003.) i  Nagrade Grada Samobora na Natjecanju 'Ferdo Livadić' za  najbolju izvedbu hrvatskog skladatelja na 29. samoborskim glazbenim jesenima (2004.). Pored suradnje s brojnim glazbenicima, od kojih se ističe suradnja s klaviristom Ivanom Batošem i gitaristicom Emom Stein, često sudjeluje u projektima likovnih umjetnika i umjetničkih performera.  Zaposlena je u osnovnoj glazbenoj školi 'Milka Trnina' pri pučkom učilištu u Ivanić – Gradu kao učiteljica flaute.

Ema Stein (Zadar, 1980.) svoje glazbeno školovanje počinje u Zadru u razredu učiteljice Mirjane Supičić te nastavlja u Zagrebu na Glazbenom učilištu 'Elly Bašić' u klasi prof. Ante Čaglja. Studirala je gitaru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Darka Petrinjaka i prof. Ante Čaglja, kod kojeg je diplomirala 2004. Nagrađivana je mnogostruko na hrvatskim državnim natjecanjima učenika glazbe u kategorijama solističke i komorne glazbe, a na međunarodnom solističkom natjecanju  'Fernando Sor' u Rimu 2001. osvojila je III. nagradu. Usavršavala se na mnogobrojnim seminarima umjetnika na gitari i gitarskih pedagoga, među kojime se ističu Carlo Marchionnne, Pavel Steidl, Zoran Dukić, David Russel, Dušan Bogdanović i drugi. Sudjelovala je na međunarodnom gitarističkom festivalu u Amsterdamu 2001. te na ljetnoj školi gitare pod vodstvom prof. Ante Čaglja 'Uzmah  - Hvar' od 1996. do 2000.  godine. Održala je nekoliko solističkih koncerata, a sa kletzmer – kvartetom 'Jewsers' s kojim je snimila album 'Jewbox', nastupala je redovito na hrvatskoj etno i  klupskoj  glazbenoj sceni od 2002. do 2006. godine. S flautisticom Lidijom Ljubičić u komornom duu 'EmmaLee' surađuje od 2008. godine. Zaposlena je kao učiteljica gitare u osnovnoj glazbenoj školi  'Zlatko Grgošević' pri Narodnom sveučilištu Sesvete u Zagrebu.