Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje monografije Joško Juvančić Jupa

U sklopu popratnog programa 62. Dubrovačkih ljetnih igara održat će se predstavljanje monografije posvećene kazališnom djelovanju redatelja, pedagoga i dugogodišnjeg ravnatelja dramskog programa Dubrovačkih ljetnih igara, Joška Juvančića, u srijedu, 17. kolovoza, u atriju Kneževa dvora, s početkom u 21.30 sati. 
vrijeme: 17.08.2011. u 21.30 sati
mjesto: Kragujevac, Serbia
url: http://www.pzdkg.org/
 
Knjiga Joško Juvančić Jupa  tiskana je u nakladi Dubrovačkih ljetnih igara, a podijeljena je u tri djela: prvi dio opsežna je studija koja kronološkim slijedom prati cjelokupni kazališni put Joška Juvančića, drugi dio osmišljen je u nešto ležernijem tonu, kao kolaž fotografija i fragmenata raznovrsnih tekstova posvećenih njegovom djelovanju na Igrama, dok je treći dio knjige teatrografski dodatak s popisom Juvančićevih kazališnih režija i osnovnim biografskim podatcima.

Važan segment ove knjige, koju je napisao i priredio Hrvoje Ivanković, a likovno uredio Luka Gusić, jest i izuzetno veliki broj fotografija iz svih razdoblja Juvančićevog stvaralaštva, kao i priloženi joj DVD s dokumentarnim filmom Jupa na Igrama, što ga je uz koproducentsku podršku Hrvatske radiotelevizije, režirao i montirao Hrvoje Juvančić.   

Na predstavljanju knjige Joško Juvančić Jupa, uz njenog glavnog aktera Joška Juvančića, sudjelovat će i intendant Igara Ivica Prlender, autor i priređivač Hrvoje Ivanković, predsjednik HDDU-a Goran Grgić, te članovi Festivalskog dramskog ansambla koji će pročitati nekoliko kraćih ulomaka iz monografije, a publici će se predstaviti i sedmominutni sažetak filma Jupa na Igrama kojega je posebno za ovu prigodu priredio njegov autor, Hrvoje Juvančić. (Izvor: DLJI)