Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za volontiranje u Kući Lauba

Program volontiranja u Kući Lauba, kroz rad u raznim aktivnostima, pruža priliku mladim ljudima za stjecanje praktičnog iskustva, kao i upoznavanje s funkcioniranjem jedne značajne privatne zbirke suvremene umjetnosti. Zainteresirani se mogu prijaviti do 21. kolovoza 2011. 
prijava: 21.08.2011
mjesto: Zagreb, Lauba, Baruna Filipovića 23a
url: http://www.lauba.hr
 
Program volontiranja namijenjen je kandidatima i kandidatkinjama koji su završili studij humanističkog, umjetničkog ili ekonomskog usmjerenja, ili se nalaze na završnim godinama studija. Želimo stvoriti tim ljudi iz različitih područja: povijesti umjetnosti, likovnih umjetnosti, dizajna, arhitekture, filozofije, sociologije, pedagogije, režije, snimanja i ekonomije, koji imaju različite interese za suvremenu umjetnost i njihove programe.

Radno vrijeme Kuće Lauba je od 15.00 do 23.00 sata svakoga dana. Radno vrijeme sudionika i sudionica u Programu volontiranja je od 14.30 do 19.00 u jednoj smjeni, te od 19.00 do 23.30 sati u drugoj smjeni. Svaki sudionik radi u obje smjene, šest dana u tjednu, ovisno o unaprijed pripremljenom rasporedu.

Program volontranja u Kući Lauba je volonterski i traje tri mjeseca. Program započinje u ponedjeljak, 29. kolovoza potpisivanjem volonterskog ugovora na tri mjeseca, a završava 3. prosinca 2011. Prvi tjedan će volonteri raditi u smjeni s iskusnim volonterima iz ljetnog programa te će proći edukaciju. Nakon uspješno završenog programa volontiranja, volonteri će dobiti certifikate o volontiranju i preporuke.

Prije dolaska na potpisivanje ugovora, kandidatima se preporučuje da se pripreme i upoznaju sa zbirkom, ukoliko s njom nisu otprije upoznati.

Prijave se šalju isključivo mailom, na adresu: internships@lauba.hr

1.            Obrazac za prijavu nalazi se ovdje.
2.            Motivacijsko pismo ne bi trebalo sadržavati više od 3 000 znakova, uključujući razmake. Preporuča se jednostavna forma pisma koja jasno razlaže vašu motivaciju i interes za prijavu. Potrebno je posebno naglasiti ukoliko vas zanima neko područje rada: radionice sa djecom, javna vodstva, rad na internet stranicama, izrada dokumentacije, odnosi sa javnošću, dokumentiranje radova, snimanje i tako dalje.
3.            Životopis valja pravilno formatirati: u njemu treba navesti popis relevantnih informacija vezanih uz obrazovanje kandidata, radno iskustvo i vještine. Preporuča se europski format životopisa.

Nepotpune, faksirane i poštom poslane prijave neće se razmatrati. O dospijeću prijave kandidati neće biti posebno obaviješteni.

Prijave traju do 21. 08. 2011. u ponoć, rezultati će biti objavljeni na Laubinoj internet stranici, a odabrani kandidati i kandidatkinje biti će obaviješteni putem e-maila do ponoći 25.08. 2011. (Izvor: Lauba)