Preskočite na glavni sadržaj

Omišalj: Likovna kolonija Fulfinum 12

U Omišlju na otoku Krku ove se godine, od 9. do 14. kolovoza 2011.,  održava 12. saziv likovne kolonije 'Fulfinum'. Sudionici kolonije su: Dragutin Dado Barac (Omišalj), Dunja Demartini (Rijeka), Petar Hranuelli (Zagreb), Nikolina Ivezić (Zagreb), Marina Orlić (Pula), Andrea Staničić (Krk), Marina Stoponja (Zagreb), Goranka Supin (Rijeka) i Dorina Vlakančić (Pula), uz stručno vodstvo Višnje Slavice Gabout. 
vrijeme: 09.08.2011.
mjesto: Vienna, Austria; Wiesbaden, Germany
url: http://www.zekaem.hr/
 
Organizator kolonije je Centar za kulturu Općine Omišalj, suorganizator Turistička zajednica Općine Omišalj, a pokrovitelji Općina Omišalj i Primorsko-goranska županija.

Autorima će biti ponuđena tema 'Stomorina' (pučki naziv za svetkovinu kojom se 15. kolovoza, na Veliku Gospu, slavi uznesenje Blažene Djevice Marije na nebo. U Omišlju se ovaj najstariji i najznačajniji marijanski blagdan isprepliće s pučkim veseljem i s narodnim običajem kod kojeg se na glavnoj gradskoj placi ispred Župne crkve posvećene Majci Božjoj (12.st.) svake godine tradicionalno postavlja svojevrsna 'blagdanska pučka ambijentalna instalacija' s maramama – 'facolima' i 'bandirom'). Međutim, uz temu Stomorine autori će moći slikati i teme po svom izboru.

Svi radovi nastali na koloniji bit će posljednjeg dana boravka sudionika u Omišlju postavljeni na izložbi u omišaljskoj Galeriji 'Vjećnica'. Izložbu će, uz popratni katalog, pripremiti organizator, uz stručnu pomoć voditeljice kolonije. Svečano otvorenje izložbe bit će u nedjelju, 14. kolovoza 2011., u 12 sati u Galeriji 'Vijećnica', Prikešte 13, Omišalj. Izložba će se moći razgledati do 31. kolovoza 2011, u radno vrijeme galerije: 10-12 i 19-21 h. Ulaz je slobodan.