Preskočite na glavni sadržaj

Festival marijansko-duhovne klapske pjesme

Organizacijski odbor za proslavu 300. obljetnice čudesne obrane Sinja, kojoj je pokroviteljstvo preuzeo Hrvatski sabor, uz niz projekata tijekom sedmogodišnje priprave za proslavu obljetnice (2015.), pokrenuo je i održavanje festivala marijansko-duhovne klapske pjesme pod nazivom 'Klape Gospi Sinjskoj'. Ove godine festival će se održati u srijedu, 3. kolovoza, u 21 sat.
vrijeme: 03.08.2011. u 21 sat
mjesto: Böheimkirchen, Austria
U natjecateljskom dijelu nastupit će 14 klapa: Filip Dević - Dalmatinke, Šufit, Praska, Štorija, Vokalisti Salone, Mareta, Prvi komin Snježanin, Klapa Sveti Juraj-HRM, Kamen, Petrada, Filip Dević (m), Kastav, Morbin, Split. Kao gost večeri nastupit će klape Cetinske krajine: klapa Sinj, klapa Hrvace, klapa Otok, klapa Košute i klapa Trilj.

Snimku festivala prenosi Hrvatska radiotelevizija na dan Velike Gospe, a radio postaje izravno i u reprizi u domovini i u inozemstvu (satelit). Albumi s oba dosadašnja festivala u izdanju Croatia Recordsa nominirani su za nagradu Porin 2010. i 2011. u kategoriji najboljeg albuma duhovne glazbe.

Sav prihod od ulaznica i prodaje CD-a namijenjen je humanitarnom Fondu Gospe Sinjske iz kojeg se pomažu studenti slabijeg materijalnog stanja.

Ulaznice će se uskoro moći nabaviti na porti (Knjižara i Suvenirnica) samostana u Sinju, na porti samostana Gospe od zdravlja u Splitu, u knjižari Školske knjige u Sinju, u knjižari AXEL u Sinju i u RK Robot u Splitu. (Izvor: IKA)