Preskočite na glavni sadržaj

Ljetno kino Gradec otvara film 'Kraljev govor'

Na zagrebačkom Gornjem gradu, na platou iza Gornjogradske gimnazije, 31. srpnja počinje drugo izdanje Ljetnog kina Gradec, u okviru kojega će se do 4. rujna besplatno prikazati četrdesetak filmova različitih žanrova, od američkih i europskih hitova do filmova nagrađivanih na istaknutim svjetskim festivalima.
vrijeme: 31.07.2011.
mjesto: Zagreb
url: http://www.ljetnokinogradec.com/

Prvi film u programu je Oskarom nagrađeni britanski film "Kraljev govor" Toma Hoopera, s Colinom Firthom u glavnoj ulozi, a prikazat će se i neki od najuspješnijih filmova s prošlogodišnjeg kino repertoara. Za Zagrepčane, ali i turiste, priredit će se projekcije, među ostalim, filmova "John Lennon – Dečko koji ne obećava", animiranog dokumentarno-igranog filma "Koji k... uopće znamo", japanskog "Odlasci" Yoyira Takite, "Svi na Woodstock" Anga Leea, "Machete" Roberta Rodrigeza, "Veži me" Pedra Almodovara, "Još jedna godina" Mikea Leigha, mađarski "Pustolovi" Bele Paczolaya, "Biutiful" Alejandra Gonzalesa Inarritua, biografskih filmova o Che Guevari, turskog "Med" Semiha Kaplanoglua", "Granice kontrole" Jima Jarmuscha i "Negdje" Sofije Coppole.

U tom "kinu s milijun zvjezdica pod otvorenim nebom", koje je prošloga ljeta bilo izuzetno dobro posjećeno, uz novije američke i filmove europskih kinematografija prikazat će se i mala retrospektiva filmova s prošlogodišnjeg Vukovar Film Festivala.

Po riječima Mirana Hadžija Veljkovića iz "Kraljeva ulice", organizatora te kulturne i turističke manifestacije, u Ljetnom kinu Gradec, priredit će se i ugostiteljska ponuda "K  Žnidaršiću", a ako tristotinjak sjedećih mjesta ne bude dovoljno, posjetitelji će, kao i prošle godine, moći donositi svoje stolce i tako stvoriti "kućnu i opuštenu atmosferu". (Hina)