Preskočite na glavni sadržaj

5. svjetski samit o umjetnosti i kulturi

U Melbourneu, Australija, od 3. do 6. listopada 2011., organizira se 5. svjetski samit o umjetnosti i kulturi. Samit okuplja predstavnike vlada i kulturnih organizacija iz više od 80 zemalja, kako bi istraživali kako umjetnost čini vidljivima različite zajednice.
vrijeme: 03.10.2011.
prijava: 26.08.2011
mjesto: Shanghai, China
url: http://en.expo2010.cn/
U organizaciji samita sudjeluju i International Federation of Arts Councils and Culture Agencies (IFACCA), globalna mreža nacionalnih agencija za financiranje umjetnosti, koja obilježava 10. godišnjicu postojanja, te Australia Council for the Arts, tijelo za financiranje umjetnosti australske vlade, u partnerstvu s Arts Victoria.

5. svjetski samit o umjetnosti i kulturi stavit će naglasak na brojne važne inicijative, uključujući razvoj nacionalne kulturne politike, nacionalne strategije za umjetnost i osobe s posebnim potrebama, razvoj nacionalnog kurikuluma za umjetnost, regionalne zajednice, strategiju kreativne industrije te širenje nacionalne širokopojasne mreže.

Samit istražuje teme kreativnih raskrsnica – nesavladivi odnosi između umjetnosti i kulture te šireg društvenog sektora, ispitat će kako se rad umjetnika presijeca s područjima kao što su zdravstvo, dobrobit, obrazovanje, okoliš, biznis, društvena inkluzija i nove tehnologije, te analizirati načine kako umjetnička politika može osigurati prijelaze za ove raskrsnice.

Program uključuje umjetnički festival, kulturni program, svečano otvorenje, konferencijsku večeru, izlete na kulturne lokalitete i sl. Samit djeluje kao međunarodna platforma za nacionalna kulturna vijeća, ministarstva kulture i druge agencije aktivne u globalnom umjetničkom i kulturnom sektoru.

Ciljevi:
- raspravljati o ključnim pitanjima javne podrške umjetnicima i umjetnosti na nacionalnoj i globalnoj razini;
- uključiti u debatu političare unutar konteksta suvremenih globalnih i nacionalnih izazova;
- izazvati ili osnažiti postojeće prakse uspoređivanjem s najboljim praksama;
- stvaranje prilika za umrežavanje kako bi se gradili odnosi i potencijalna partnerstva;
- razvijanje mreža, organizacijskih ciljeva i interesa IFACCA-e i njenih članova.

Uplate kotizacije primaju se do 26. kolovoza.

Kontakt:
Holly Vale, Project Director
Australia Council for the Arts
Telephone: +61 (0) 2 9215 9090
Fax: +61 (0) 2 9215 9074
Toll Free (in Australia): 1800 226 912
TTY: 1800 555 677
Email: info@artsummit.org