Preskočite na glavni sadržaj

Ansambl Gli Archi Scaligeri na Igrama

Izuzetni ansambl milanske Scale Gli Archi Scaligeri nastupit će u sklopu Vip programa 62. Dubrovačkih ljetnih igara s klarinetisticom Marijom Pavlović, jednom od najdarovitijih glazbenica hrvatske glazbene scene, u subotu, 16. srpnja, u 21.30 sati, u atriju Kneževa dvora. 
vrijeme: 16.07.2011. u 21.30 sati
mjesto: Hvar, Croatia
url: http://www.tzhvar.hr/hr/

Komorni sastav Gli Archi Scaligeri sastavljen je od glazbenika opernog i filharmonijskog orkestra ovoga slavnog teatra. Posrijedi je mladi sastav koji se, međutim, već potvrdio brojnim nastupima. Svi članovi istinski su solisti, a ta činjenica jasno se održava na njihovim koncertima: glazbenici sviraju izmjenjujući se u ulozi solista, od Vivaldijeva Četiri godišnja doba do suvremene glazbe, pokazujući redom svoje izvanserijske talente. Ansambl na svojim nastupima ugošćuje i vrsne mlade soliste i slavne svjetske zvijezde.

Ovom prilikom, ansambl ugošćuje klarinetisticu Mariju Pavlović koja se tijekom školovanja usavršavala se kod znamenitih solista, primila nekoliko međunarodnih stipendija te osvojila više nagrada uključujući prestižnu nagradu Zagrebačke filharmonije za najboljeg mladog glazbenika 1998. godine. Muzicirala je s najuglednijim hrvatskim i brojnim inozemnim orkestrima i komornim ansamblima te surađivala s vodećim dirigentima, a na Igrama je već redovita gošća.

Festivalska publika imat će prilike uživati u skladbama Donizettija, Pergolesija, Rossinija te Respighija. Ulaznice se mogu kupiti putem interneta ili u 200 prodajnih mjesta diljem Hrvatske od 150 do 300kn.