Preskočite na glavni sadržaj

Započinje Music & Art Festival 'UmagoBlues'

Započinje Music & Art Festival 'UmagoBlues'
Od 13. do 16. srpnja na različitim lokacijama grada Umaga održat će se drugi po redu 'UmagoBlues Music & Art Festival'. Svečano otvorenje održat će se u srijedu, 13. srpnja, na glavnom gradskom trgu, s početkom u 20.30 sati, a glavni gost otvorenja biti će Charlie Musselwhite najbolji tradicionalni muški blues-izvođač.
vrijeme: 13.07.2011.
mjesto: Rijeka, Croatia
url: http://www.peekpoke.hr/

U okruženju gradskih ulica i trgova organizatori će pokloniti građanima i njihovim gostima četiri dana intenzivnih muzičkih emocija kakvih rhythm blues i njegove varijacije mogu pružiti, ne samo kroz glazbeni već i vizualni, foto program festivala.
 
Svečano otvorenje UmagoBlues Festivala održat će se u srijedu, 13. srpnja, na glavnom gradskom trgu (Trg Slobode), s početkom u 20.30 sati, a glavni gost otvorenja je Charlie Musselwhite najbolji tradicionalni muški blues-izvođač, najbolji instrumentalist za svoje umijeće na usnoj harmonici, dobitnik 24 Blues Music Awarda i stanovnik Blues Hall of Fame.
 
Nakon jutarnje blues kave - Blues morning coffee- u caffe baru Luka i popodnevnih muzičkih radionica, foto izložbi i projekcija, program se seli na pet gradskih lokacija gdje će uz mlade blues izvođače nastupiti svjetski poznati glazbenici do kasnih noćnih sati. After party će se odvijati na terasi caffe bara Buoni Amici.
 
Cijeli Umag i njegovi posjetitelji imat će mogućnost doživjeti vrhunske blues izvedbe ispred lokala Buoni Amici, ispred caffe bara Luka, na novoj obali, ispred lokala San Marco i na glavnoj pozornici na Trgu Slobode.
 
Među brojnim izvođačima koji će nastupiti na UmagoBlues Festivalu valja izdvojiti sljedeće: Charlie Musselwhite, Keith Thompson band, Eddie Martin, Michael Roach & Johnny Mars, Papa George, Fabio Treves band.
 
Ove godine UmagoBlues Festival predstavlja i jedan novitet – Rhythm photography – natjecateljski fotografski program vezan uz blues glazbu, glazbenike i atmosferu grada u glazbenom okruženju. Ovogodišnja tema foto natječaja je 'blues kao život – život kao blues'. Iz fonda prijavljenih fotografija koje na svojstven način opisuju Blues, izabrat će se tri najbolje fotografije, čiji će autori biti nagrađeni. Fotografije će biti izložene na samom gradskom trgu u prostoru uz glavnu pozornicu od 12 do 1:00.
 
Organizatori i pokrovitelji ove manifestacije (Grad Umag i Turistička zajednica grada Umaga) smatraju da je prošlogodišnja odlična posjećenost svih nastupa potvrdila da je ova manifestacija dobrodošla te da ima brojnu publiku, i da zvukovi bluesa pridodaju Umagu posebnu čar. UmagoBlues Festival garantira izuzetno zanimljivu atmosferu i zabavu u skladu sa svjetskim trendovima predstavljanja kvalitetne glazbe. (Izvor: barkun.hr)