Preskočite na glavni sadržaj

Izložba: Prostor je taktika / 2

Projekt 'Prostor je taktika', započet u Galeriji Jogurt u Medici, nastavlja se jednodnevnom izložbom u petak, 1. srpnja, u 20 sati, u  Galeriji SC. Autori su  Marta Banić, Vida Guzmić, Darko Masnec, Stjepan Milas, Bojan Mucko,  Martin Mrzljak,  Luka Smetiško,  Lea Vene i  Marica Vitas.
vrijeme: 01.07.2011. 20,00
mjesto: Velika Gorica, Croatia
url: http://www.tzvg.hr/
Naslov projekta Prostor je taktika progovora ujedno i o projektnim tematskim smjernicama i o metodologiji njegove provedbe. Galerijski prostor shvaćen kao white cube ne osvaja se unaprijed donesenom strategijom, nego taktikama spontano proizašlim iz istraživačkog procesa u samom izložbenom prostoru. U slučaju prve faze - u galeriji Jogurt – u prostor je intervenirano taktikama konstrukcije sjećanja.
 
Site specific instalacija temelji se na ispreplitanju dvaju različitih smjerova istraživanja – povijesnog presjeka kustoskih praksi Galerije SC i autoreferencijalnih taktika osvještavanja pozicije autora okupljenih projektom kao pojedinaca unutar kolektiva i kolektiva samog naspram detektiranih kustoskih strategija.