Preskočite na glavni sadržaj

16. međunarodni kazališni festival mladih u Puli

16. međunarodni kazališni festival mladih u Puli
Ravnateljica Istarskoga narodnog kazališta Gordana Jeromela-Kaić i voditelj Dramskog studija Aleksandar Bančić na konferenciji za novinare su najavili ovogodišnji 16. pulski forum 2011. - Međunarodni kazališni festival mladih.
 
vrijeme: 20.06.2011.
mjesto: San Jose, Costa Rica
url: http://www.zekaem.hr/
Festival će se, kao i svake godine, održavati u dva dijela, s tim što će se u prvom dijelu od 20. do 27. lipnja održati radionice i predstave, a u drugom dijelu od 25. srpnja do 5. kolovoza na programu su ljetne plesne radionice.
 

'Ove godine imat ćemo četiri službene radionice za polaznike koji plaćaju kotizaciju te dvije posebne, namijenjene tinejdžerima, koje će biti besplatne', rekao je Bančić. Također je rekao da će Rosa Luisa Marquez i Antonio Martorell iz Portorika voditi radionicu 'Kazalište papira: slike od recikliranog materijala' na kojoj će se polaznici od 20. do 22. lipnja upoznati s tehnikama kazališta slika te s oblikovanjem predmeta od papira. Brazilac Douglas Estevam vodit će radionicu 'Uvod u epsko-dijalektičku estetiku' od 22. do 24. lipnja, a 'Estetika potlačenih: zvuk i ritam' naziv je radionice koju će od 23. do 26. lipnja voditi Barbara Santos iz Brazila i Till Baumann iz Njemačke.
 
Od 25. do 27. lipnja na programu je radionica 'Od pokusa do zbilje: korištenje kazališta potlačenih u aktivističkim kampanjama' koju će voditi Jose Soeiro iz Portugala.
 
S druge strane, kako je najavljeno, ove su godine predstave u sklopu pulskog foruma MKFM-a tematski prilagođene tinejdžerima, a od ukupno šest predstava pet je gostujućih. U sklopu programa bit će izvedene predstave: 'WTF', koju će postaviti INK u suradnji sa sigurnom kućom, 'Žrtve ljubavi' u izvedbi skupine CARE iz Srbije, 'Ššš... Ševa' u izvedbi portugalske skupine GTO Lx ValArt, 'Uklopiti se... Da ili ne?', koju će izvesti njemačka skupina 'Kuringa Wedding', a portugalska skupina 'Estudantes por Emprestimo' izvest će predstavu 'Studenti ili klijenti'.
 
U ponedjeljak, 27. lipnja, zadnjeg dana pulskog foruma, publici će se u 21 sat ponovno predstaviti skupina CARE iz Srbije predstavom 'Škola za sve'. (Hina)

Opširnije