Preskočite na glavni sadržaj

Peti svjetski samit IFACCA-e

Peti svjetski samit IFACCA-e - International Federation of Arts Councils and Culture Agencies održat će se od 3. do 6. listopada, u Melbourneu.
vrijeme: 03.10.2011.
mjesto: Melbourne, Australija
url: http://www.ifacca.org
Tema 5. samita Kreativna sjecišta podcrtava globalni interes za doprinos umjetnosti različitim zajednicama i temama, a koji se otvara kroz suradnje sa poslovnim i ekonomskim sektorom, novim tehnologijama, zdravstvom i napretkom, okolišem, edukacijom i identitetom kroz autohtone, lokalne i globalne kulture.

Samit u Australiji okupit će preko 500 sudionika, predstavnika agencija koje financiraju umjetnost te kulturnih organizacija iz čitavog svijeta, a poseban fokus konferencije postavljen je na azijsko-pacifičku regiju.

IFACCA World Summits je trogodišnje događanje koje ima za cilj okupiti nacionalne umjetničke savjete, ministarstva kulture i druga tijela nadležna za ovo područje u raspravu o ključnim temama koje utječu na javnu potporu umjetnosti i kreativnosti. IFACCA World Summit okuplja vodeće stručnjake svijeta u području kulturnih politika te pruža jedinstvenu mogućnost za upoznavanje s dobrim praksama, izgradnju novih mreža i pokretanje projekata i istraživanja kako bi se podržalo umjetnike i umjetnost na nacionalnoj i globalnoj razini.

Izvor: www.kulturpunkt.hr