Preskočite na glavni sadržaj

Stari Grad: 51. festival hrvatskih kazališnih amatera

Pedeset i prvi festival hrvatskih kazališnih amatera, u sklopu kojeg se održava i Sedmi međunarodni festival kazališnih amatera Jadran održat će se od 18. do 22. svibnja u Starom Gradu na Hvaru, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i Staroga Grada na Hvaru. 
 
vrijeme: 18.05.2011.
mjesto: Stari Grad, Hvar
url: http://www.hrsk.hr
Za festival se prijavilo 147 predstava, od kojih je selektor Robert Raponja izabrao 16 koje će se natjecati za festivalske nagrade. Na festivalu će nastupiti, izvan konkurencije, dvije predstave amaterskih kazališta, domaćina, iz Starog Grada i Hvara te dvije inozemne predstave 'Obiteljska stvar' Šentjakobskog gledališča iz Ljubljane i 'Familiy' Hrvatskog amaterskog kazališta iz Travnika, koje su lani osvojile prve nagrade na Linhartovim susretima u Postojni i bosanskohercegovačkom teatarskom festivalu 'Fedra' u Bugojnu.
 
Festival hrvatskih kazališnih amatera, kojem su prethodile županijske smotre, otvorit će 18. svibnja predstava 'Svoga tela gospodar' u izvedbu Dramske družine KUD-a 'Naša Lipa' iz Tuhelja.
 
Za nagrade natjecat će se predstave hrvatskih kazališnih amatera iz Tuhelja, Zeline, Zagreba, Samobora, Doljana, Slavonskog Broda, Županje, Krasice, Draganića, Rasinje, Nedelišča, Dubrovnika, Gata i Paga.
 
Na kraju festivala, 22. svibnja, bit će dodijeljene nagrade i priznanja - za najbolju predstavu, režiju, mušku i žensku ulogu te za najbolje sporedne uloge, zatim nagrada za najbolji dramski tekst ili prilagodbu, za inventivnost i očuvanje kulturne baštine.
 
Ovogodišnji festival hrvatskih kazališnih amatera održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Splitsko-dalmatinske županije. (Hina)