Preskočite na glavni sadržaj

Trešnjevka - Lokalizirani narativi #2

Udruga mladih muzeloga Kontraakcija poziva sve zainteresirane da aktivno sudjeluju u stvaranju muzeja Kvarta Trešnjevka sjever. U subotu, 14. svibnja, s početkom u 11 sati, organizira se druga tematska šetnja pod nazivom 'Lokalizirani narativi,' autora Bojana Mucka, Lee Vene i Luke Smetiška.
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://www.muzika.hr/
Radi se o nekonvencionalnoj šetnji kroz Trešnjevku zasnovanoj na priči o odrastanju jednog od najstarijih živućih Trešnjevčana. Ovog se puta nećemo usredotočiti na njezinu objektivnu povijest i arhitekturu, koliko na subjektivnu, življenu povijest koja također treba zauzimati jednakovrijednu poziciju u proučavanju identiteta jednog prostora.

Nalazimo se pred Centrom za kulturu Trešnjevka. Projekt 'Lokalizirani narativi' nastao je unutar akcija Akupunktura grada. Ova šetnja dio je prve faze projekta muzej Kvarta Trešnjevka sjever, u suradnji s Centrom za kulturu Trešnjevka, koji uključuje predavanja znanstvenika i stručnjaka te tematske šetnje vrsnih poznavatelja Trešnjevke.

Muzej Kvarta multidisciplinaran je projekt koji se bavi istraživanjem i prezentiranjem identiteta manje urbane jedinice, kvarta. Stvaranje određene slike identiteta i specifičnosti kvarta podrazumijeva upoznavanje sa svim njegovim urbanim, arhitektonskim, kulturnim i društvenim specifičnostima i to direktnom komunikacijom s lokalnom zajednicom. Stoga, pozivamo upravo Trešnjevčane da svojim dolaskom i aktivnim sudjelovanjem omoguće svima nama da prikupimo materijalnu i nematerijalnu arhivu svega onog što predstavlja trešnjevački identitet.